[title]
Més bones notícies per als amants de la moda vintage i de segona mà: aquest cap de setmana el Poblenou acull una nova edició del 'Tot a 5 euros'. L'esdeveniment organitzat pel Two Market posarà a la venda més de 2.000 peces d'estil vintage i retro a 5 euros des d'aquest divendres fins al diumenge 25 de febrer. Aquest esdeveniment se suma al circuit amb diversos mercats de productes de segona mà entre 1 i 5 euros que hi haurà el pròxim 3 de març.
L'entrada pel mercat d'aquest cap de setmana és gratis i s'ha de fer reserva prèvia a la pàgina web de l'esdeveniment, ja que no hi haurà opció d'adquirir entrades de forma presencial. Al mercat podreu trobar des de jaquetes de cuir, fins a complements i peces de diferents èpoques, tant de marques de disseny com de procedència desconeguda a un preu fix.
A més del 'Tot a 5 euros' i del circuit vintage, el pròxim 3 de març l'Espai 88 del Poblenou acollirà la tercera edició del Flow Y2K Street Market, un mercat amb 25 parades que inclourà una zona de disseny i diverses marques de dissenyadors independent. L'esdeveniment també tindrà roba vintage i música en directe, que posarà la banda sonora mentre rebusqueu entre totes les peces.
La cultura de la moda vintage
La cultura del col·leccionisme va començar a sorgir a la dècada del 1920, però, no va ser fins als anys 50 que recuperar peces d'anys anteriors es va posar de moda. En l'actualitat, la moda vintage i de segona mà ha tornat a sorgir com a resposta al fast-fashion (moda ràpida) i, a la dècada dels anys 60, també es va popularitzar per anar en contra de la moda 'mainstream' (el que utilitzava tothom). Tot i això, la cultura de la roba reutilitzada com la coneixem avui en dia no va establir-se fins als anys 80, quan els joves van començar a experimentar amb les jaquetes de cuir, els pantalons d'estètica 'hippie' i altres peces d'èpoques anteriors.
Des d'aquell moment, durant els últims 30 anys la moda vintage ha estat present arreu del món i, des de fa uns anys, ciutats com Barcelona s'han omplert d'establiments de roba de segona mà de tota mena, des de les botigues d'Humana, que venen roba donada per la ciutadania, fins a botigues com Jekyll n'Hyde, que transforma peces antigues de marques com Dior per adaptar-les en l'actualitat amb la tècnica de l''upcycling', que crea noves peces a partir d'altres ja en desús.