Notícies

Més de cent artistes i grups d'una vintena de països faran concerts gratuïts a Barcelona durant les festes de la Mercè

Del 20 al 24 de setembre, nou escenaris repartits per diferents punts de la ciutat acolliran la programació del BAM i del Música Mercè

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Putochinomaricón
Foto: Neelam Khan VelaPutochinomaricón
Publicitat

És un clàssic de finals de juliol. L'anunci de la programació del Música Mercè i del BAM arriba abans de les vacances d'estiu per generar expectatives de cara a un setembre generalment més fresquet i, de vegades –ai– una mica passat per aigua, però, sobretot, per bona música en directe. Enguany, més de cent grups i artistes d'una de vintena de països diferents saltaran als diversos escenaris repartits per la ciutat. Un d'ells, el de la plaça Catalunya, es recupera per a la festa major. També hi ha el Teatre Grec, la rambla del Raval, els Jardins del Doctor Pla i Armengol, l'avinguda de la Catedral, la platja de Bogatell, l'Antiga Fàbrica Damm; les places Major de Nou Barris, Reial i de Can Fabra; la Fabra i Coats, el passeig dels Til·lers i el carrer Menéndez i Pelayo. 

Música Mercè, la branca musical de la festa que dirigeix Gisela Sais, inclou dos espectacles de gran format: Els 50 de Zeleste, la celebració del mig segle de la inauguració de la sala del carrer Argenteria (a la Catedral), i l'anomenat 'Encuentro d'arreu', que repassa la història de la música i les danses d'arrel fins a l'actualitat amb artistes com Judit Neddermann, Anna Ferrer, Raúl Rodríguez i Momi Maiga. Entre la seixantena d'artistes hi haurà, també, altres noms destacats com Cala Vento, Mayra Andrade i Egosex. A més, inclourà dues coproduccions amb el Mercat de Música Viva de Vic, amb Puuluup (Estònia) i Sopa de Pedra (Portugal). I, com sempre, un dels escenaris més populars serà el de Bogatell, amb Maria Jaume, La Ludwig Band, Oques Grasses i Figa Flawas, el divendres 20; Ginestà, Álvaro de Luna, Stay Homas i Buhos, el dissabte 21; i Scorpio, Miki Núñez, La Fúmiga i Els Catarres, diumenge 22.  

Puuluup
Foto: Taavi ArusPuuluup

El BAM, la branca més jove i que gestiona L'Afluent, tindrà a la plaça Catalunya el seu escenari més sonat. Acollirà el 'sarau drag' de Futuroa i hi actuaran Los Ganglios, divendres 20; a més de Las Ninyas del Corro i Putochinomaricón, dilluns 23. Magalí Datzira, Gabriela Richardson i Blood Quartet actuaran a la plaça Reial, entre d'altres; Lucía Fumero i Lleona ho faran a l'Antiga Fàbrica Damm; i OKDW, Las Bajas Pasiones, Belén Natalí, i Dan Peralbo i el Comboi ho faran a la Fabra i Coats i la plaça Can Fabra de Sant Andreu.   

Belén Natalí
Foto: IcubBelén Natalí

Pel que fa a la música clàssica, la plaça major de Nou Barris torna a acollir concerts de la Banda Municipal de Barcelona, l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, i l'OBC amb el col·lectiu VOZES i la soprano Maria Hinojosa. Enguany, la ciutat convidada és Casablanca, cosa que ha propiciat una sèrie de concerts com el de la cantant marroquina Oum al Teatre Grec, Malika a la Fàbrica Damm, els germans rapers Shobee et Madd a la rambla del Raval i Maalem Hassan Boussou & Raúl Rodríguez Ensamble, que fusionaran música gnawa i flamenc a l'avinguda de la Catedral, que també acollirà l'inclassificable rock andalús de Califato 3/4. A més, hi haurà lloc com sempre, per a les propostes de les escoles superiors de música de Barcelona, a les quals enguany se sumen Centre de Música i Escena Xamfrà), a més dels concursos Sona 9 i Brot.  

Califato 3/4
Foto: IcubCalifato 3/4
Malika
Foto: IcubMalika
Maria Hinojosa
Foto: IcubMaria Hinojosa

NO T'HO PERDIS: Tots els concerts de la Mercè i el BAM 2024 per lloc, dia i hora

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona 

Últimes notícies

    Publicitat