[title]
"Imagina un món on no empobrim la terra produint i consumint com ho fem. Un món on no ens hem desconnectat del ritme de les collites ni hem oblidat la frescor dels aliments. Imagina un món on no omplim els nostres plats de productes tristos, pàl·lids i insípids" així és com comença el manifest d’Arrels, el projecte de mercat en xarxa que vol connectar els millors productors agrícoles i ramaders del país directament amb els consumidors.
Arrels ha nascut en plena pandèmia, sorgint com a resposta a l'evident necessitat de ser a prop de la natura i de consumir productes locals i de bona qualitat, en comptes de comprar fruites de l’altra punta del món i abandonar els camps de casa nostra.
"Tornar a les arrels no és fer marxa enrere. És l'única forma d'avançar"
Aquest mercat és una organització sense afany de lucre que vol aprofitar la facilitat tecnològica i logística que ofereix la revolució digital per connectar lliurement els productors amb els consumidors, deixant de banda el monopoli de les grans corporacions alimentàries que practiquen una lògica insostenible.
"És urgent i imprescindible que recuperem el dret de triar allò que consumim" expliquen a la pàgina web, "un món on tothom consumeix el mateix i al mateix temps no és sostenible". Així, Arrels vol recuperar la proximitat, l’ànima de la nostra terra, de la nostra gent, de la nostra vida, "caminant cap al futur sense arrencar les nostres arrels".
"Fem junts el mercat de pagès en xarxa i portem a cada casa el que creix a la vora"
Per aconseguir el seu objectiu, Arrels necessita els primers 5.000 fundadors i fundadores que conformin la base d’una comunitat forta, per garantir que el projecte no depengui d’inversors externs i estigui al servei dels productors i consumidors.
Actualment, a l’inici de la pàgina web, Arrels comparteix el nombre total de fundadors i productors que ja s’han sumat al projecte. Quan arribin als necessaris 5.000 es prepararan per inaugurar el mercat Arrels aquesta tardor, moment en què tothom podrà fer les compres.
"Recuperem la llibertat de triar el fruit de la terra, de les mans, de la vida"
Arrels no només vol ser un mercat sinó una comunitat activa i un punt de trobada. Per això editaran una revista trimestral, posaran en marxa una ràdio a internet i mantindran un portal web amb continguts de la comunitat. Per celebrar "el món que torna", un món de productors i consumidors que estimen i valoren les arrels.