Notícies

Neix Femnøise, la startup que combat la bretxa de gènere a indústria musical

La plataforma vol donar visibilitat i suport a la feina de dones, trans i persones no binàries del món de la música

Escrit per
Aitana Palomar
Mujeres feministas
Foto: iStock
Publicitat

Dilluns passat va sortir a la llum Femnøise, la startup desenvolupada per combatre la bretxa de gènere a la indústria musical, donant suport i visibilitat a la feina de dones, trans i persones no binàries. En els primers dies, la plataforma ha aconseguit més de 400 usuàries de tots els racons del món i, a més, ha estat seleccionada com un dels projectes presentats a l’ idees showroom del Primavera Pro aquesta setmana.

"Sabem que hi ha invisibilitzada una gran quantitat de dones, transgèneres i persones no binàries amb moltíssim talent. Volem saber quantes són, on estan i quin tipus de performances o activitat desenvolupen dins de l'ecosistema de la música" —ha comentat Natalia Sant Joan, fundadora i CEO de Femnøise— "I no sols apuntem a artistes, volem reunir bookers, instrumentistes, directores d'orquestres, dissenyadores, fotògrafes i tot tipus d'activitat vinculada de l'una o l'altra forma al sector".

Seguint aquest objectiu, Femnøise compta amb tres funcionalitats principals per intercanviar, crear, inspirar i promoure el treball de centenars de dones i dissidències al voltant del món.

Un mapa per a geolocalitzar el talent

La primera funcionalitat és un mapa d'accés públic en el que es pot filtrar a les usuàries per zona geogràfica, tipus d'activitat que desenvolupen i gèneres musicals. En aquest, els perfils poden connectar-se entre si, enviar i rebre missatges privats i participar en fòrums i grups de debat.

Aprenentatge col·laboratiu i monetitzable

Una de les grans premisses de Femnøise és l'empoderament com a mecanisme per fer front als desafiaments actuals. Per a això, la plataforma digital ha creat un apartat de Nano Learning amb tecnologia ‘ED Tech’, on cada usuària pugui crear cursos que ajudin a altres a enfortir les seves carreres.

Això no sols comportarà a un enriquidor intercanvi de coneixement, sinó que a més suposarà una font d'ingressos per a les instructores que venguin els seus cursos, ajudant-les així a pal·liar els efectes de la crisi econòmica que el Covid-19 ha causat al món cultural.

Ver esta publicación en Instagram

🙌¡Hoy es un gran día!🙌 Sale a la luz nuestra app!, la primera red social mundial para 🙆mujeres, trans y no binarias, artistas o trabajadoras en el ecosistema de la música donde estaremos todas conectadas para encontrar, intercambiar, crear, inspirar y promover nuestro trabajo. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌍¡Únete al mapa! 👉femnøise.com ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🙌Today's a great day!🙌 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Our application is now online!, the first global social network for 🙆 women, trans and non binary, artists or workers in the music ecosystem where we will all be connected to find, exchange, create, inspire and promote our work. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌍¡Join the Map! 👉femnøise.com ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #femnøise #app #connection #women #artist #music #jointhemap supported by: @barcelonactiva

Una publicación compartida de FEMNØISE (@femnoise) el

Unint i visibilitzant associacions

Femnøise vol demostrar que la unió fa la força. Per això ha reservat un espai especial per donar visibilitat a les més de 200 associacions al voltant del món que treballen per la sensibilització de la dona, les identitats dissidents i la música. Així, volen promoure la col·laboració en la cerca de solucions globals per a disminuir la bretxa de gènere.

I els homes, què?

Com la lluita per la igualtat és un pilar fonamental al manifest de Femnøise, els homes no poden quedar exclosos. Per aquesta raó bàsica al feminisme, ells també podran crear-se un perfil, contactar amb els altres usuaris i utilitzar la plataforma de Nano Learning. Únicament no comptabilitzaran en el mapa cercador ni podran convertir-se en instructors, ja que aquesta plataforma vol ser un espai per a donar suport a les minories que s'enfronten a més dificultats.

Ver esta publicación en Instagram

“I’m not missing a minute of this. It’s the revolution!” #SylviaRivera This is one of the most famous quotes to come out of the #StonewallRiots. Uttered by Latina #LGBTQ this statement served as a rallying cry for many who were afraid of the violence that occurred at Stonewall. Rivera knew the dangers, but also knew that the risk was worth the potential reward. She knew that the queer community had been put down for long enough and was ready to fight for their rights and for their voice. Participating in the riots at only 17 years old, Rivera was an inspiration to many. . . #pride🌈 #pridemonth #proud #femnøise #loveislove #riot #orgullolgtbi #queer #lesbian #gay #transgender #HUMAN

Una publicación compartida de FEMNØISE (@femnoise) el

Col·laboradors i partners

Per fer realitat aquest projecte, Femnøise ha comptat amb la Pre Incubació del programa de Barcelona Activa i el desenvolupament tecnològic del seu soci Thought Works, un consultor de software premiat per les seves contribucions a la inclusió de gènere en companyies com Google o Facebook.

A més, ha tingut el suport de Keychange, un programa europeu de desenvolupament professional per a dones i artistes de minories de gènere, i el suport de Bridge 48, l'innovador centre creatiu per a artistes i productors de música a Barcelona implicat en la cerca de la igualtat de gènere a la indústria.

 

NO T'HO PERDIS: S'inaugura el primer laboratori de dades sobre violència masclista

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat