[title]
Segons l'Eurostat, el 35,8% dels treballadors espanyols tenien més estudis dels necessaris per realitzar les obligacions dels seus llocs de treball el passat 2023. Aquesta dada és molt superior a les d'altres països europeus com Bèlgica, amb un 22,2% de població sobrequalificada, Itàlia, amb un 21,9%; i Dinamarca, un dels països amb el percentatge més baix, amb un 13,4%.
L'elevada xifra de població espanyola sobrequalificada acadèmicament contrasta amb una altra: Espanya és un dels països amb la taxa d'ocupació laboral més baixa de la Unió Europea, amb només un 70,5% de la població en edat de treballar activa. Per sota només es troben Romania, Grècia i Itàlia, amb un 68,7 &, un 67,4% i un 66,3%, respectivament.
En general, però més del 75% de les persones europees entre 20 i 64 anys tenien un contracte de treball, uns 195,7 milions d'habitants. Aquesta xifra és la dada més alta registrada des de 2009 i suposa un creixement important després de la davallada l'any 2020 a causa de la pandèmia de la covid.
Més dones sobrequalificades que homes
D'altra banda, tot i que són pocs, també hi ha alguns països on són els homes els que estan més sobrequalificats, com és el cas de Lituània, Letònia i Bulgària, amb 5, 4 i 3 punts de diferència, respectivament, entre els homes i les dones.