[title]
Barcelona, València i Palma de Mallorca celebraran el proper octubre de forma simultània la Biennal de Pensament. Les dues edicions anteriors del festival les havia organitzat l’Ajuntament de Barcelona en solitari però en aquesta ocasió han decidit convidar les altres capitals per “formar un corredor mediterrani cultural”. La Biennal se celebrarà entre l’11 i el 16 d’octubre als carrers de les tres ciutats a través de conferències, xerrades i col·loquis en què el públic que hi assisteixi podrà fer les seves aportacions. El pensador israelià Noah Yuval Harari i la premi Nobel de Literatura Svetlana Aleksiévitx seran alguns dels ponents del festival.
Programes diferents, ponents compartits
La Biennal de Pensament, que pretén ser “un festival” basat en xerrades i ponències sobre els reptes que enfronten les ciutats d’avui en dia, es va celebrar per primera vegada a Barcelona el 2018, impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona (nom que rep la regidoria de cultura de l’ajuntament). La segona edició, a l’octubre de 2020, es va celebrar online a causa de la pandèmia i va comptar amb l’assistència virtual de 10.000 persones.
En aquesta edició, se celebrarà a les 3 ciutats: a la pràctica, això vol dir que es compartiran conferenciants i ponències que rotaran per les tres ciutats. Del poc que aquest dimecres s’ha avançat sobre el programa és que es comptarà amb la presència del pensador israelià Yuval Noah Harari, autor del llibre súper-vendes ‘Sàpiens’, i amb la premi Nobel de Literatura del 2015, Svetlana Aleksiévitx. Els eixos bàsics de debat són compartits: cultura, ciutat, democràcia i tecnologia.
Un dels actes que es farà compartit serà una lectura simultània a les tres ciutats de textos de Blai Bonet (poeta mallorquí), Joan Fuster (escriptor valencià) i Gabriel Ferrater (poeta català).
Portar la reflexió al carrer
L’objectiu de la Biennal, segons ha explicat Ada Colau, és traslladar el debat intel·lectuals, “la necessitat de reflexionar”, des de l’acadèmia fins a les places i els carrers. Per això, la idea és que els formats siguin oberts, en espais públics que permetin la interacció dels assistents amb els diferents ponents que participin al festival.
NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona
Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat