[title]
Com cada primer dimecres de mes, ja tenim un nou episodi de La cullerada, el podcast gastronòmic de Time Out Barcelona, conduït per Andrea Gumes i Andreu Juanola. En aquest tercer episodi, el primer del 2023, el convidat a compartir les seves experiències amb el menjar i el beure és el periodista Marc Giró. El presentador de 'Vostè primer', a RAC 1, que acaba de presentar el llibre 'Pijos. Guia pràctica: qui són, què fan i on trobar-los' explica, amb el seu habitual humor càustic, moltes anècdotes divertides, com el cop que va acumular una factura de 700 euros (per persona) en un sol àpat a un restaurant, que sent debilitat pels productes de luxe més 'horteres' com les ostres i el caviar, i que de tots els catalans i catalanes il·lustres triaria l'abadessa del monestir de Pedralbes per anar a dinar o sopar (des d'aquí fem una crida perquè aquesta cita s'arribi a celebrar!).
També s'afegeix a la conversa la Camila, propietària del Pepa Bar a Vins, un petit bistrot del carrer Aribau, que està triomfant per la qualitat de les seves tapes i per una carta de vins supercurada amb més de 140 referències. La Camila revela detalls del dia a dia del bar i comenta alguns dels famosos amb qui s'ha trobat en la seva trajectòria en el món de la restauració: des de Russell Crow i Demi Moore a Harrison Ford, a qui va mostrar un tatuatge de 'Darth Vader'. Poca broma.
Per la seva banda, la col·laboradora habitual Marta Clot, sommelier que lidera el projecte divulgatiu Vi & Companyia, parla en aquesta ocasió sobre els orange wines (vins brisats, en català), un dels vins més de moda a les cartes dels restaurants i bars. A més de descriure d'on prové el seu color característic, la Marta també recomana algunes bones referències de casa nostra per tastar-los i quina és la millor manera de prendre'ls.
La cullerada surt el primer dimecres de cada mes i es pot escoltar a Ivoox, Spotify i també es pot veure a través de YouTube.