Notícies

Novetats de l'encesa de llums de Nadal 2024 a Barcelona (i tot el que has de saber)

El pla d’enguany inclou més hores d’il·luminació, més carrers i noves estructures nadalenques

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN
Publicitat

Sabem que encara tenim el regust dels panellets que ens hem cruspit durant la Castanyada, però Nadal ja és a tocar, o com a mínim els esdeveniments que l'envolten. Un dels més esperats que inaugura la temporada més màgica de l’any és, sens dubte, l’encesa de llums que guarneixen els carrers de Barcelona, un esdeveniment que enguany arriba amb algunes novetats, com més carrers guarnits i més llums que lluiran més temps encesos. 

Tot i que encara no se saben els detalls de com serà ni on es farà l’acte de l’encesa de llums, sí que se sap que tindrà lloc el pròxim dijous 28 de novembre, cinc dies més tard que els darrers anys, que se celebrava el 23 de novembre. L’any passat, l’espectacle va reunir unes 15.000 persones en un escenari al carrer de Casp –un eix que celebrava els seus 200 anys de vida– amb una proposta que va incloure un conte visual amb música, circ, dansa i llums a càrrec de la companyia Obskené. Tot i que encara no se sap res sobre el d’enguany, els barcelonins i barcelonines tenen grans expectatives gràcies a l’espectacle del 2023. 

Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN

Més hores de llum i més carrers il·luminats

Una de les novetats més sonades del pla d’enllumenat nadalenc del 2024 és el nou horari, ja que els llums estaran encesos des de dos quarts de sis de la tarda fins a la una de la matinada de diumenge a dijous, i de dos quarts de sis de la tarda fins a les dues de la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festius, la qual cosa suposa que durant tota la campanya l'enllumenat estarà encès un total de 322 hores i 30 minuts.

Si viviu a Barcelona, no haureu d’allunyar-vos gaire de casa vostra per poder veure els llums encesos, ja que hi haurà 110 quilòmetres d’espais il·luminats, sis més que l’any passat. Com ja és habitual, espais com la plaça d’Urquinaona, l’avinguda del Paral·lel, la via Laietana, la Rambla, el passeig de Sant Joan, la plaça de Catalunya, la Gran Via, el carrer d’Aragó, la ronda de Sant Pere i el carrer de Balmes tindran llums de Nadal. De fet, si us apropeu a aquests carrers, podreu veure que alguns ja els tenen instal·lats a l’espera de l’encesa oficial. Amb el mateix objectiu de dur els llums de Nadal a diferents punts de Barcelona, també s'il·luminaran les façanes de 14 edificis singulars repartits per tota la ciutat, com la Torre de les Aigües del Besòs, la masia de la Torre Llobeta, el viaducte de Vallcarca o la Casa Golferichs de l'Eixample.

Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN

Estructures de llum gegants

A més de l’ampliació de l’horari, una altra de les novetats del pla d’enguany són la vintena de noves estructures de llum que es repartiran per diferents punts de Barcelona. L’Ajuntament va avançar que instal·larà figures gegants il·luminades a cada districte de la ciutat i que tindran  forma de motius nadalencs amb disseny propi de Barcelona. Els tòtems faran arribar l’esperit nadalenc en forma de llum a tots els districtes, concretament a 22 punts diferents. Aquesta és la llista completa: 

- Rambla del Raval, rotonda nord i sud (Ciutat Vella)

- Carrer de Mallorca amb carrer de Villarroel (Eixample)

- Plaça de l'Orgull (Sants-Montjuïc)

- Rotonda del carrer de la Constitució amb la rambla de Badal (Sants-Montjuïc)

- Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc)

- Plaça de les Corts (les Corts)

- Plaça de les Ceràmiques Vicens (les Corts)

- Plaça de la Bonanova (Sarrià-Sant Gervasi)

- Plaça de Sarrià (Sarrià-Sant Gervasi)

- Carrer de Pi i Margall, costat de la plaça Joanic (Gràcia)

- Carrer de Pi i Margall, costat de la ronda del Guinardó (Gràcia)

- Plaça de Meguidó, davant del Centre Cívic (Horta-Guinardó)

- Plaça de Montbau (Horta-Guinardó)

- Placeta confluència de l'avinguda Vallbona a l'altura del carrer de Vallcivera (Nou Barris)

- Plaça de les Treballadores i Treballadors de la Harry Walker (Nou Barris)

- Plaça de la sortida de metro de Ciutat Meridiana, confluència entre el carrer Pedraforca i l’avinguda dels Rasos de Peguera (Nou Barris)

- Plaça de les Fonts al Baró de Viver (Sant Andreu)

- Plaça del Congrés Eucarístic al barri del Congrés i els Indians (Sant Andreu)

- Plaça de la Trinitat Vella (Sant Andreu)

- Avinguda d'Icària (rambla central) cantonada amb el carrer de l'Arquitecte Sert (Sant Martí)

- Plaça de la Pau (Sant Martí)

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al novembre

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Hivern

    Últimes notícies

      Publicitat