Notícies

Obre a Barcelona la botiga de records més sostenible del món

L'establiment proposa objectes de disseny experimental, fets a mà i amb material 100% circulars

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Botiga Naifactory
Foto: Naifactory
Publicitat

Hi ha viatges que no voldríem oblidar mai i una forma de recordar-los és endur-nos un souvenir de cada lloc que visitem. Aquests objectes permeten tenir per sempre un petit tros de la història i la cultura del lloc d'on prové, una manera de mantenir vius els moments viscuts. A Barcelona hi ha centenars de botigues on comprar records en forma de paraigües, d'imant, de samarreta i fins i tot de davantal, però, generalment són productes fabricats sense cap responsabilitat amb el planeta. Ara, qui vulgui comprar un souvenir a Barcelona sense deixar de tenir cura del medi ambient, ho podrà fer a la nova botiga de records més sostenible del món.

La Botiga de Souvenirs Més Sostenible del Món, així es diu l'establiment, acaba d'apujar la persiana al cor de Ciutat Vella, al número 3 del carrer Semoleres. El local aposta per uns records molt diferents dels que estàvem acostumats fins ara, amb propostes com peces d'artesania fetes amb materials 100% sostenibles, circulars i biodegradables. La majoria dels objectes a la venda van ser en algun moment un residu que algun dels propietaris de Naifactory li ha donat una nova vida com a matèria. El catàleg inclou articles com gerres, articles d'il·luminació, bols i objectes amb l'emblemàtic Panot de Barcelona fets amb tècniques de disseny experimental.

Botiga Naifactory
Foto: Naifactory

Alguns dels materials que s'han utilitzat per fer els articles provenen del Mercat de Santa Caterina, a molt pocs metres de la botiga, tot i que si es vol conèixer l'origen exacte de cada producte, així com els seus beneficis ambientals, se'n pot consultar a l'explicació detallada que inclou cadascun d'ells al darrere. L'establiment està especialitzat a convertir residus orgànics, com pells de taronja i ossos d'oliva en biomaterials, una iniciativa que té com a objectiu fomentar l'economia circular i proposar un nou model de souvenirs sota el lema 'Inspirational future design'.

Botiga Naifactory
Foto: Naifactory

Un sector on la sostenibilitat no és la norma

El projecte de Naifactory Lab és una iniciativa que sorgeix "en resposta a la preocupació creixent per l'impacte ambiental i els souvenirs majoritàriament importats, de baixa qualitat i amb materials poc sostenibles", segons explica el Joseán Vilar, cofundador de Naifactory. A més, Vilar també aclareix que aquest sector s'ha multiplicat en els darrers anys a causa del turisme creixent. A més de vendre els seus productes, Naifactory Lab imparteix tallers centrats en l'educació en sostenibilitat sempre aplicada a les pràctiques del dia a dia. 

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat