[title]
Gràcies a l'extensa oferta de cafeteries i teteries que hi ha a Barcelona i a les xarxes socials, que fan que tot es popularitzi a una velocitat de vertigen, el matcha s'ha convertit en una de les begudes més demanades -i fotografiades- no només a Barcelona, sinó arreu del món. Malgrat que només fa uns anys que s'ha viralitzat a molts països, el matcha és una beguda gairebé mil·lenària del Japó que forma part de la cultura del país. Hi ha desenes de cafeteries a la ciutat on el podeu tastar, però ara acaba d'obrir l'únic establiment dedicat en exclusiva a aquesta beguda. Matcha Crew ha inaugurat el seu primer local de l'Estat al número 418 del carrer València, molt a prop de la Sagrada Família, on podeu tastar no només el matcha tradicional, sinó més d'una desena de productes fets amb aquest tipus de te.
"Cada glop explica una història de tradició, gust i unió", així explica l'equip de Matcha Crew la seva passió per la pràctica centenària de les cerimònies del te japoneses, en especial la del matcha. L'empresa, que ofereix productes fets amb te matcha de diferents qualitats i intensitats importat directament del Japó i hi ha opcions per a tots els gustos; des del clàssic 'matcha latte' fins a d'altres com l''strawberry cloud matcha'. Més enllà de les begudes, també podeu tastar gelats i pastissos com una milfulles on l'ingredient principal és el matcha.
Si a més de tastar totes les opcions que tenen a la botiga física, també podeu provar de fer-vos el vostre propi matcha a casa amb els productes que tenen a la venda al seu web. Tots els tipus de matcha que ofereixen provenen de plantacions del Japó i, si voleu convertir-vos en autèntics baristes professionals, també podeu trobar alguns dels accessoris per fer el matcha perfecte, com bols i batedors de bambú.
Una beguda amb molta tradició
Si heu tingut la sort d'estar al Japó, un glop de matcha segur que us retornarà els millors records del viatge. La beguda és una de les més consumides del país asiàtic i, per entendre la seva història, ens hem de remuntar fins a l'any 1191, quan Eisai, un monge budista japonès, va introduir mètodes de budistes xinesos per preparar té verd en pols. Durant un temps, el matcha només es produïa en quantitats molt limitades i es va convertir en un aliment de luxe. Uns anys més tard, durant el segle XVI ja era una beguda força popular, tant que es va començar a dur a terme un ritual al voltant del matcha, perquè era un aliment que va ser de gran importància per als guerrers samurais.
Amb el pas dels anys, es van començar a trobar tècniques per millorar el sabor de la beguda, com nous mètodes de cultiu i de preparació, fet que va donar pas a un matcha de millor qualitat. Actualment, cada cop hi ha més gent a occident que ha introduït el matcha en el seu dia a dia pels seus beneficis per la salut i que, fins i tot, l'ha fet servir com a substitut del cafè, ja que, malgrat que també conté cafeïna, produeix una sensació d'energia similar a la del cafè, però sense els nervis o l'ansietat que acomanyen aquesta beguda.