Notícies

Obre al públic aquest llac d'un parc de Barcelona (i t'hi pots banyar)

L'entrada individual costarà 2,49 euros i hi haurà un aforament màxim de 800 persones

Laia Jordà Sánchez
Redactora
llac Creueta del Coll
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Ja fa unes setmanes que el bon temps ha arribat a la ciutat, i ara que comencem a notar les altes temperatures, tenim ganes de remullar-nos. Si vosaltres també esteu acalorats, podeu relaxar-vos en una de les meravelloses platges a prop de Barcelona o en una de les diferents piscines de la ciutat. Però si sou més de banyar-vos en rius i llacs, ara ho podreu tornar a fer sense sortir de Barcelona: el llac del parc de la Creueta del Coll obrirà per als banyistes el pròxim dissabte 8 de juny. Fins al 3 de setembre, podreu accedir-hi de 9.30 a 19.30 h de dilluns a divendres i de 10 a 20 h els caps de setmana i és apte per a totes les edats i per a persones amb mobilitat reduïda.

Després del canvi de fase de sequera, d'emergència a excepcionalitat, el llac podrà tornar a obrir sense excepcions un any més, i amb unes instal·lacions renovades gràcies als pressupostos participatius. El 8 de juny l'espai obrirà amb nous vestidors, que fins ara no n'hi havia, nous lavabos i una instal·lació elèctrica millorada. La zona de bany té uns 2.100 metres quadrats i una capacitat de fins a 800 de persones, que també disposa d'un servei de socorrisme i infermeria, igual que l'any passat. Si voleu anar-hi a remullar-vos, els preus són populars: l'entrada individual val 2,49 euros, tot i que hi ha una reducció per a grups i famílies nombroses i monoparentals, a 2,04 i 1,13 euros l'entrada, respectivament. A més, els menors d'un any i majors de 65 poden accedir-hi gratuïtament, i si voleu anar-hi més d'un cop, hi ha un abonament de 10 sessions per 18,71 euros.

Parc De La Creueta Del Coll
Photograph: Shutterstock

La fondària màxima del llac és de 60 centímetres, una mesura que garanteix la seguretat dels banyistes i serveix per prevenir ofegaments. L'espai té un paviment irregular, i tot i que no és un requisit obligatori per entrar, l'organització recomana l'ús d'escarpins, sabates aquàtiques o mitjons d'aigua. Es preveu que aquest any l'afluència sigui igual o superior a la de 2023, quan 81.909 persones van visitar-lo al llarg de la temporada i es va inaugurar una setmana més tard que aquest any, el 17 de juny.

La sequera i les piscines

La situació d'emergència per sequera a Catalunya posava en dubte poder omplir les piscines aquest estiu. Gràcies al canvi a la fase d'excepcionalitat, les piscines públiques podran omplir-se i obrir sense haver-se de declarar refugis climàtics, que era uns requisits de la fase d'emergència. Les piscines municipals, establiments turístics, centres esportius i les piscines de les comunitats de propietaris es podran omplir amb normalitat, així com les d'ús privat que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua i les destinades al bany de persones amb un grau de discapacitat reconegut amb alteracions de la conducta. Per altra banda, la situació d'excepcionalitat encara prohibeix omplir les piscines privades d'ús individual o familiar.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat