[title]
Els catalans som gent de costums, fidels amb les tradicions heretades generació rere generació. En l’àmbit gastronòmic, no és menor la d'anar a buscar un pollastre a l’ast que faci les delícies de tota la família el diumenge (una tradició de dues generacions: el pollastre a l'ast es va generalitzar a Barcelona a principis dels 60). Si us agrada el pollastre a l'ast, heu de saber que acaba d'obrir el restaurant Chickoa (Borrell, 85, 934 22 51 56) amb la visió del pollastre a l'ast de Paco Pérez, un dels referents gastronòmics a l'estat amb 5 estrelles Michelin. Associat amb el grup Coma&Punto, Pérez explica que "Chickoa pretén rememorar el pollastre empordanès, per això s'utilitzen herbes dels llogarets de l'Empordà abans que altres espècies, per així aportar matisos diferents".
El punt fort de Chickoa són els pollastres de granja a l’ast elaborats al forn de carbó amb productes frescos i de proximitat i amb una barreja de quinze espècies. Pérez atorga un protagonisme cabdal a l'essència mediterrània en l'alta cuina, com va demostrar al Miramar o a l’Enoteca de l’Hotel Arts.
Productes de proximitat amb aromes del mediterrani
La fórmula és clara: treure partit de la versatilitat del pollastre per crear una carta dinàmica, on destaquen les aletes picants, la focaccia de pollastre al carbó amb herbes mediterrànies, l'escalivada i el picantó cuinat al buit i a baixa temperatura abans d'un final de brasa: sens dubte el 'must' del nou restaurant. "L'objectiu és crear un concepte divertit, a un preu assequible i que el puguis degustar tant en 10 minuts com durant tota una hora", assenyala el xef. Plats de rostisseria gurmet que fan venir salivera: croquetes cruixent i cremoses, i hamburgueses de contra cuixa, i amb un tiquet per persona que ronda els quinze euros.
El bon ús del pollastre té com a resultat plats saborosos, directes i eficaços. Per aquest motiu, cada cop hi ha més xefs d'alta cuina que han redescobert les seves possibilitats.
NO T'HO PERDIS: Els millors pollastres a l'ast de Barcelona