[title]
Obre el primer hotel japonès de Catalunya, l'únic del territori on es fusiona la cultura nipona amb la catalana. Es diu Hotel Japonès Puigpinós i és el projecte familiar que Nuri Jou i Tessin Sano, una parella d'arrels catalanes i japoneses que volia recrear un 'ryokan' del Japó però a l'entorn del Solsonès.
L'hotel es troba en una masia de l'any 1131, propietat de la família, situada a Timoneda, al municipi de Lladurs (Solsonès). L'edifici està restaurat mantenint els elements originaris, però incorporant elements del disseny nipó com tarimes amb 'tatami' i 'futon', cortines 'noren' i inodors automàtics 'washlet', així com una decoració inspirada en la cultura japonesa.
Els clients que visitin l'Hotel Japonès Puigpinós podran submergir-se en l'experiència d'un 'ryokan', un allotjament tradicional japonès que originalment es va crear per acollir visitants a curt termini, però que avui funciona com un hostal de luxe per a visitants, sobretot occidentals. Per això, els visitants vestiran amb un 'yukata' i unes sandàlies japoneses 'zōri'.

De fet, la parella té coneixements sobre cultura japonesa i una vasta trajectòria al sector del turisme i la gastronomia. L'hotel combinarà l'experiència de Tessin Sano, expert en l'organització de viatges gastronòmics al Japó i en la gestió del restaurant Kinoko de Solsona, amb els coneixements de Nuri Jou, d'una família de tradició agricultora, qui ha creat un hort ecològic d'hortalisses japoneses que es podran degustar a l'hotel. A més, l'hotel oferirà experiències al territori per connectar amb la cultura nipona a l'entorn més proper, com ara tasts de sake, truficultura, ioga, banys de bosc, i cicloturisme.

Així mateix, la gastronomia serà un pilar fonamental per a la immersió en la cultura japonesa que l'establiment pretén oferir. A la cuina treballaran la parella Tomoe i Atsushi, que anteriorment van gestionar el restaurant Matatabi a Barcelona, i ara han iniciat el projecte amb els propietaris. El restaurant disposarà de servei de desdejuni, dinar i sopar amb dos menús degustació, basats en la fusió de la cuina catalana i japonesa, amb productes de proximitat i de cultiu propi.

L'objectiu de l'Hotel Japonès Puigpinós és traslladar els hostes al Japó a través d'experiències úniques, sense oblidar de fer-los gaudir de l'entorn més immediat i dels productes del territori català. Obrirà les portes al públic el dia 21 d'abril, després de Setmana Santa.