Notícies

Obre La Textil, una macro-cerveseria artesana que produeix totes les seves cerveses

Els seus 1100 m2 acullen un restaurant gastronòmic de 'street food', una cafeteria, una sala de concerts i una fàbrica amb capacitat de produir 120.000 litres anuals

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Publicitat

Alerta, aficionats a la cervesa artesana: acaba d'obrir La Textil (Casp, 33B. De 8 a 24 h), una macro-microcerveseria –si em permeteu el joc de paraules– que té tots els números per convertir-se en temple i punt de pelegrinatge de l'alegre, inclusiu i no obstant això gurmet món de la 'craft beer'. I també en un dels espais dedicats a la restauració més singulars de Barcelona: els seus 1100 m2 acullen un bar de cervesa artesana, un restaurant, una cafeteria i una fàbrica de cervesa que té una capacitat de producció de 120.000 litres anuals.

La Textil
Foto: La TextilLa Textil

Brian Blazek, artesà cerveser i cara pública del projecte, explica que "la Covid-19 va ser el millor que podia passar-nos. Perquè ens ha permès obrir-lo per fases. Si haguéssim gestionat de cop una obertura tan gran, hauria estat un caos", explica. La Textil es diu així perquè està situada en un antic magatzem tèxtil, a l'Eixample dret, just davant de la Casa Calvet.

La Textil
Foto: Monika FriasLa Textil

De fet, la seva versatilitat implica que aquí pots estar-hi bé "encara que la cervesa artesana no t'interessi en absolut". Hi trobareu cafè de Nomad i pastisseria, 'brunch', còctels de tirador de Collage i una carta de vins proximitat molt ben assortida. La barra compta amb una majestuosa contrabarra de fusta de xiprer que recorre el local de cap a peus, "feta amb fusta d'un xiprer de Girona que un llamp va tirar a terra. El fuster va guardar la fusta molts anys, fins que la vaig veure i li vaig encarregar la peça". Blazek fa èmfasi en el caràcter local de tot el que menges, beus o on et recolzes: "Cada racó i cada moble són fets per artesans locals, fins i tot la taula de DJ (de divendres a dissabte hi ha punxades de vinil). Defensem a ultrança el caràcter local de La Textil i que estigui vinculat del tot a la ciutat i als veïns del barri".

De l'entès al senyor de la canya
Anem per parts: la barra té 18 tiradors de cerveses fetes al fons del local, i una capacitat d'una setantena llarga de persones assegudes. I amb el grau d'esoterisme cerveser que vulguis: des de beure una Coco Puff -'brown ale' maltejada amb grans de cafè sencer torrats per Nomad, amb notes de cirera, avellana i xocolata- a prendre una Writer's Block, una refrescant 'lager' que complaurà el consumidor de cervesa més 'mainstream'. "La gran limitació de la cervesa artesana a Barcelona és que no sempre arriba a tothom. Tot aquest rotllo de 'som artesans dolentots de la cervesa amb molt de llúpol'. Bé, a mi m'interessa que vingui el senyor del costat a prendre una bona canya a dos euros, i això mai faltarà". En la seva ànsia de proximitat amb el món local, cada llauna de les seves cerveses té una etiqueta dissenyada per un artista barceloní. En gran: Jaime Martín ha fet el disseny de la Classic Apa, amb record a Lemmy i al seu recent 'Siempre tendremos 20 años'.

El menjar
Presideix el centre del restaurant un forn Josper de tres tones i mitja. És al bell mig d'una cuina oberta, nucli d'un menjador amb capacitat per a cent persones. Fet a mida, una única peça que va portar un camió. "Sent un nord-americà que ha passat mitja vida fora de país, intento evitar el discurs típic de 'més gran, més nou, millor'. El forn és així perquè serveix al nostre propòsit, que és oferir un 'street food' amb una qualitat de menjar propera a la Michelin, però sense pretensions", valora Blazek. "Al juliol s'incorporarà com a cap de cuina Pablo Lagrange, excap de producció de Tiquets i Pakta. Mentrestant, cada setmana hi ha la residència d'un cuiner diferent. I la nostra línia definitiva serà la d'una cuina amb matèria de petits productors locals, amb molt poca manipulació i foc, fum i carbó", revela. Amb una cuina oberta al mig del saló, els cuiners seran els que serveixin a taula.

La Textil
Monika FriasLa Textil

Una sala de concerts
La cirereta del pastís és una sala de concerts situada al soterrani del local. "En realitat, aquesta part funcionarà com a un negoci independent i separat, té una entrada pròpia", explica. Disposen d'un 'rider' (requisits tècnic de sala) de primera línia, així com amb un pla d'aïllament i sonorització digne de sales de gires internacionals. Blazek, com deia, no persegueix com a finalitat tenir un espai gegant. "Per ser honest, no necessàriament m'agrada  que sigui tan gran. La idea és que si la cervesa artesana no t'interessa, vagis al restaurant o a prendre uns vins. O que si vols unes birres, les puguis demanar sense que t'obliguin a menjar. És un lloc gran, però amb compartiments molt diferents".

NO T'HO PERDIS: La millor cervesa artesana de Barcelona 

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat