[title]
El teatre és una de les arts referents a Barcelona des de fa molts i molts anys. La ciutat està plena de teatres que mantenen la cartellera viva, amb propostes de tota mena perquè tothom pugui gaudir del bon teatre. Molts dels espais que acullen els espectacles conserven un patrimoni arquitectònic i històric que combina a la perfecció amb les arts escèniques i ara, sis anys després del seu tancament, la històrica Sala Muntaner tornarà a aixecar el teló com a teatre de comèdia amb el nom de Teatre Muntaner.
La productora de Corta el cable rojo, Sandra Reyes, i el showman Toni Cano van apostar per la recuperació de l’emblemàtic espai, que celebrarà la inauguració oficial aquest dimarts, 22 d’octubre. Segons el que han avançat els nous gestors de l’espai, el nou Teatre Muntaner “pretén enriquir la vida cultural amb una comèdia innovadora i avantguardista” amb espectacles que van des de la improvisació fins a la comèdia musical. L’antiga sala es vol convertir en un referent cultural barceloní sota l’eslògan “Teatre Muntaner, la casa de la comèdia”. Com ja se sabia des de fa uns mesos, el teatre acollirà la programació de l’espectacle Corta el cable rojo, un xou d’improvisació que es convertirà en el principal de la cartellera del Muntaner.
El teatre d’improvisació, però, no serà l’únic de la cartellera de l’equipament, sinó que també hi haurà títols com: Nozing, d’Ulala Producciones; Traficantes de endorfinas, de Toni Cano; Magia para normales, d'Isaac Jurado; Mejor locas que mal acompañadas, una comèdia d'Iván Campillo; Carolina Noriega i el seu espectacle Gilipollas por el mundo; Cosas de padres, de Raúl Massana; Alberto Boira a La hora de Boira, i Coria Castillo en el xou monòleg A quién no le va a gustar. Si voleu assistir a alguna de les funcions, les entrades ja estan disponibles a la pàgina web del teatre.
‘Corta el cable rojo’, de Madrid a Barcelona
Malgrat que la cartellera del nou Muntaner tindrà més d’una desena de propostes, la que es quedarà fixa al teatre serà Corta el cable rojo, que ja s’ha convertit en l’espectacle més longeu del país, per davant fins i tot del musical d’El rey león. El xou d'improvisació fa més d’una dècada que va néixer i ja acumula 12 temporades seguides a la Gran Vía de Madrid. L’espectacle es desenvolupa d’una manera semblant a l’Impro Show de Barcelona; a partir de les propostes del públic, els actors interpreten unes escenes o unes altres, el que fa que cada funció sigui diferent de l'anterior.
Una sala amb més de dues dècades d'història
Després de 24 anys en funcionament, el setembre del 2018 la Sala Muntaner va anunciar el seu tancament definitiu amb un comunicat. "La Sala Muntaner ha fet ciutat i ha treballat per a la cultura i la creativitat tots aquests anys. Ara aturem per sempre el nostre pas i deixem que altres siguin els protagonistes", va lamentar l'equip de l'espai. El portaveu del teatre, Joan Estrada, va confessar que la nova temporada havia d'arrencar el 19 de setembre amb la reposició de Mala broma, de Jordi Casanovas, però ja no ho va fer per la falta d'entesa amb les administracions per trobar "fórmules" per remuntar, la pujada de l'IVA i una darrera temporada "mortal" quant a públic.