Notícies

Obre un safari virtual de realitat augmentada molt a prop de Barcelona

Serà el primer parc temàtic educacional d'aquest tipus arreu del món, per reflexionar sobre els zoos i el captiveri animal

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Meta Park animals
Foto: Meta Park
Publicitat

Ja fa uns anys que el paper dels zoos dins la conversació d'espècies animals està en el punt de mira. La societat cada cop està més en contra dels zoos i, malgrat que molts d'ells duen a terme tasques de protecció cap als animals, a d'altres s'ha demostrat que s'hi realitzaven pràctiques que s'allunyaven molt d'aquest objectiu. Per reflexionar sobre el tema i proposar l'opció d'un zoo sense captiveri, el parc natural de Montnegre, a uns 50 quilòmetres de Barcelona, ha inaugurat un safari virtual de realitat augmentada apte per a tota la família.

El Meta Park Montnegre és el primer parc temàtic educacional de realitat augmentada del món amb l'objectiu de redefinir el paper ètic i educatiu dels zoos i allunyar-se del captiveri animal. L'experiència se situa en una finca privada amb 200 hectàrees de terreny natural on tothom pot conèixer els diferents animals a través d'unes ulleres de realitat virtual que reprodueixen de manera exacta els animals salvatges. A més de les ulleres, els visitants també poden interactuar amb l'entorn a través de tauletes que permetran aprendre més sobre la diversitat animal, conèixer els hàbitats de cada espècie i com ser respectuosos amb cadascun d'ells.

Meta Park animals
Foto: Meta Park

L'experiència té una base científica a càrrec de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) i la Universitat de Barcelona, per assegurar la qualitat de les activitats de conservació del projecte, així com el seu pla educatiu. Al llarg del recorregut, els visitants poden veure elefants, ossos, llops, rens i molts animals més sempre des del respecte mentre aprenen sobre la importància de la vida salvatge i el planeta.

El Meta Park Montnegre serà el primer del món a obrir, tot i que per poc temps. Després de la seva inauguració, al llarg de 2024 també s'estrenaran altres per Catalunya, com el Meta Park Trail Daldes, al Pedraforca i el Meta Park Riells i Viabrea, a Girona, i el primer a Madrid.

Meta Park animals
Foto: Meta Park

Com funciona el recorregut?

El Meta Park Montnegre és apte per a totes les edats i es tracta d'una experiència de realitat augmentada i mixta que es dividirà en tres etapes: Meta Park Educa, Meta Park Dimensió i Meta Park Safari. En la primera etapa, els visitants exploren el món dels animals a través d'activitats per eliminar l'estrès del captiveri pel benestar de les espècies a través de tauletes electròniques. Un cop finalitzada la primera fase, es posen les ulleres de realitat mixta per endinsar-se en els hàbitats naturals i com els animals interactuen amb ells. Amb les mateixes ulleres posades, arriben a la darrera etapa, on els visitants fan un safari interactiu amb animals digitals.

Meta Park animals
Foto: Meta Park

Si voleu visitar l'espai, les entrades ja estan disponibles a la seva pàgina web a partir de 22 euros l'entrada general. Les entrades per a totes les sessions del mes de juny ja estan esgotades, així que no badeu en adquirir-les si voleu anar el mes de juliol.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Ciutats del futur

    Últimes notícies

      Publicitat