[title]
El luxe desmesurat incorre del tot en l'excentricitat més supèrflua i frívola, però no deixa de ser divertit. Ull amb aquesta notícia: del 30 de novembre fins al 22 de desembre estarà oberta una botiga pop-up de panettones al Passatge Tasso 4 de Barcelona, entre Passeig de Sant Joan i Roger de Flor.
La presideix el pastisser Dario Hartvig, de la Pasticceria del Borgo a Carmagnola (Turín). És la primera botiga pop-up de panetonnes d'Espanya, però el titular és que ofereix el panetonne més car del món: ni més ni menys que un panettone cobert amb làmines d'or comestible de 23 quirats i adornat amb una banda de vidres Swarovski a la base.
Costa mil euros i és recobert d'or comestible i Swarovski
El caprici surt per uns mil euros –és un panettone de quilo– però el podeu encarregar –només el fa per encàrrec, és clar– en una versió d'uns 200 grams, i és una 'ganga' de 350 euros. Un preu assequible, si tenim en compte l'emoció de menjar, digerir i evacuar or, com un Rei Mides anant de ventre.
Cal recordar que l'or comestible és del tot insípid, només una floritura estètica que té una única propietat: no afectar gens la nostra salut si ens la mengem. Ve en dos models: Kube Gold, en sabor clàssic o de xocolata, o Gold and Diamond, qualsevol dels 15 sabors que té en oferta recoberts d'or i cristalls.
I els models de pannettone de Hartvig passen per elaboracions tan seductores com el de cafè i gianduja, amb massa de cafè i xips de xocolata amb llet amb glacejat de xocolata amarga, o el Milano: massa clàssica d'amaretto, bocins de xocolata amarga i préssecs semi confitats, amb glacejat de xocolata amarga i amaretto. Costen entre 30 i 40 euros. I segur que són boníssims, però recordem que el tron del millor panettone del món l'ostenta una pastisseria de Barcelona.
NO T'HO PERDIS: Els millors panettones de Barcelona