Notícies

Paradiso, un dels millors bars del món, ara té la millor terrassa de Barcelona

La quarta millor cocteleria del món ofereix unes vistes espectaculars sense haver d'esperar

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Paradiso Time Out Market
Foto: Ricard Martín Paradiso Time Out Market
Publicitat

La cocteleria Paradiso va obrir el 2016: el projecte del grup la Confiteria i liderat pel 'bartender' toscà Giacomo Gianotti va canviar les regles del joc a escala mundial, i va posicionar Barcelona com a epicentre de la cocteleria d'avantguarda: amb un cop de mà de creativitat, van deixar obsolets allò dels gadgets i les amanides flotants, a còpia de fer els seus propis licors, inventar tècniques que fumen el whisky directament en el got o servir glops amb reaccions gasoses que electrifiquen la copa al tacte. Més enllà de l'espectacularitat, han triomfat perquè els seus tragos són refotudament bons.

La Kriptonita, un dels tragos estrella de Paradiso
Foto: ParadisoLa Kriptonita, un dels tragos estrella de Paradiso

Paradiso va passar a ser una barra cotitzada i anhelada arreu del món: el 2022 va conquistar el lloc de millor bar del món segons 50 World's Best Bars, i avui ocupa la quarta posició. Però l'èxit té els seus inconvenients. Allò que abans era entrar, seure i demanar, avui implica fer cua amb clients de tot el món. No hi ha reserva possible, però sí una llista d'espera virtual on s'accedeix demanant tanda a la porta. És un sistema democràtic: escaneges el QR, et diu el temps d'espera del teu número i fas una volta pel barri. "Avui, més o menys, la llista d'espera és d'una mica menys d'una hora", m'explica Lito Baldovinos, mànager de la Confiteria.

Si hi ha cua a Paradiso, camines un moment i tens un Paradiso a l'aire lliure amb capacitat per a 200 persones

Però la bona notícia és que Paradiso acaba d'obrir Paradiso - Time Out Market a Time Out Market Barcelona: una versió amb terrassa de la influent cocteleria del Born. "Si hi ha molta cua, incentivem el client perquè camini 15 minuts i vagi a la cocteleria del Market, que té una capacitat de més de 200 seients", prossegueix Baldovinos. "Per nosaltres és un repte traslladar l'experiència Paradiso a l'aire lliure, amb un ambient més desenfadat, més de terrassa", explica Gianotti.

Són 700 m2 amb vistes panoràmiques a tota la ciutat des del mar

L'il·lustre cocteler podria ser més grandiloqüent, però ho seré jo: un dels millors bars del món ha obert una terrassa amb les millors vistes de Barcelona! Poca broma: situat al costat de mestral –o nord-oest– del Market, seiem en un espai a l'aire lliure de més de 700 m2, amb tendals que aixopluguen del sol, però permeten apreciar a la perfecció unes vistes extraordinàries que no són les més altes de la ciutat, però sí potser les més panoràmiques; recomano que abans de decidir el glop feu una volta, i podreu contemplar, d'una tacada, la llotja de la Barceloneta, la Torre del Rellotge, la Rambla de Mar i el Moll de la Fusta en un primer terme. De teló de fons, Montjuïc i el seu imponent Morrot –aquesta paret picada per bombes i pedreres des de temps immemorials– Colom, els dracs d'Hisenda, fins i tot el Castell del Tibidabo. Això sí que és realitat immersiva i, ehem, real.

Paradiso Time Out Market
Foto: Ricard MartínParadiso Time Out Market

I demanes una copa i t'asseus i et sents com dins d'una postal de Mariscal del 92, on tenies a la mà tots els trets distintius del perfil urbà de la ciutat. En l'altra, agafes un glop 'signature' de Paradiso (tenen una carta amb tots els seus èxits). Jo vaig optar pel Tesla, un twist de la caipirinha, que t'envia amistoses enrampades quan el toques i una selva afruitada a la boca. El bar està dividit en dues zones: una de central, amb sofàs i carta avantguardista i d'autor, i una zona circumdant, amb cocteleria refrescant, pensada per gaudir a l'aire lliure, també a càrrec de Gianotti.

Giacomo Gianotti en acció al Paradiso Time Out Market
Foto: Time Out BarcelonaGiacomo Gianotti en acció al Paradiso Time Out Market

L'espai i el seu disseny són una meravella: els 200 seients esmentats, repartits entre tauletes i taules altes, sota un sofisticat sistema de tendals que els protegeix del sol i els deixa sota el cel nocturn, i una illa central de bar adornada amb un sostre hivernacle amb palmeres.

Paradiso Time Out Market
Foto: Ricard MartínParadiso Time Out Market

Les baranes són transparents per no afectar la visibilitat, i volutes de ciment una mica a l'estil Richard Serra delimiten la terrassa. "Per ser pràctics, també cal esmentar que pots demanar menjar de qualsevol dels restaurants del Market i fer l'àpat a la cocteleria, cosa que està molt bé, escolta", riu Baldovinos, que afegeix que en una setmana tindran un DJ resident i en dues una programació estable. També us podreu prendre una cervesa molt ben tirada, és clar. Però penseu que la gent es clava els colzes per davallar esquena aquests glops.

NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona   

Últimes notícies

    Publicitat