Notícies

Parets de vidre, hamaques i catifes: així és la nova biblioteca de Sant Martí

La nova biblioteca García Márquez, que obre aquest dissabte, és la tercera més gran de Barcelona

Publicitat

La nova biblioteca de Sant Martí obrirà les portes aquest dissabte 28 de maig amb una inauguració molt esperada pels veïns i veïnes del barri. L’equipament, que duu el nom del gran escriptor colombià Gabriel García Márquez, multiplica per 10 l’espai de l’antiga biblioteca de Sant Martí de Provençals i es convertirà en la tercera biblioteca més gran de Barcelona. 

La nova biblioteca està ubicada al carrer del Concili de Trento, 167, i ha estat ideada pels arquitectes Elena Orte i Guillermo Sevillano de SUMA Arquitectura, un despatx especialitzat en la construcció amb fusta. El disseny de l’edifici combina la fusta natural amb vidrieres molt àmplies, que deixen passar la llum i aconsegueixen un efecte de fusió amb els arbres del carrer. 

Biblioteca Gabriel García Márquez
Ajuntament de BarcelonaBiblioteca Gabriel García Márquez

El material, el mobiliari i la il·luminació també tenen l’objectiu d’oferir un espai càlid i acollidor. Per això, l’interior de la biblioteca es divideix en espais oberts delimitats per catifes, butaques i hamaques

El fons de la nova biblioteca acollirà 40.000 volums a les prestatgeries de l’edifici. A més, la García Márquez també serà la llar del fons Francisco Ibáñez, dedicat al dibuixant de còmic, veí de Sant Martí, i format per gairebé 500 títols dels seus personatges més coneguts. També s’hi ubicarà l’Arxiu Històric Associatiu Antonio Herrera, i un estudi radiofònic des del qual emetrà Ràdio Maconda, que oferirà serveis de ràdio comunitària i formarà  part de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona.

Biblioteca Gabriel García Márquez
Ajuntament de BarcelonaBiblioteca Gabriel García Márquez

Una de les primeres activitats de la biblioteca tindrà lloc els dies 16 i 17 de juny: serà la seu del KMAmèrica, Festival de Literatura Llatinoamericana, que comptarà amb la presència de 22 escriptors d’onze països.

NO T'HO PERDIS: Les biblioteques més boniques de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat