Notícies

Per què diuen que el millor restaurant vegà del món és a Barcelona

CactusCat Bar, al Raval, és al capdamunt de la llista de Happy Cow, l’aplicació de menjar vegà de referència internacional

Escrit per
Miquel Blanes
Gilbert Ramírez i Carlos Márquez, propietaris del CactusCat Bar
Marc Andreu
Publicitat

La comunitat vegana internacional ho té clar: CactusCat Bar és el millor restaurant vegà del món. Així ho ha expressat a través de Happy Cow, l’aplicació més utilitzada entre els vegans per trobar restaurants prop de la seva ubicació. Amb més de 200 ressenyes a la plataforma, aquest restaurant acollidor situat al 52 del carrer de Valldonzella, al Raval té una puntuació que frega la perfecció.

Els seus propietaris són el Carlos Márquez i el Gilbert Ramírez, que també n'és el cuiner. Abans d’embarcar-se en l’aventura del restaurant, els dos venien de mons molt diferents: un era productor de cine i l’altre treballava a una empresa de venda d’entrades 'online'. "Tot va començar perquè els meus companys veien les carmanyoles que portava a la feina i em van demanar que en portés per a ells també", explica Ramírez. A partir d’aquí, la parella va començar a rumiar la idea d’obrir el restaurant, que aquest mes de maig celebrarà el segon aniversari.

Hi ha tres factors que fan especial aquest restaurant: menjar casolà de qualitat, bona relació qualitat-preu i molta personalitat.

1. Cuina catalana estil vegà. Si hi ha una cosa que distingeix l’oferta de CactusCat Bar és que tot el menú inclou plats internacionals, però amb un marcat protagonisme per la cuina tradicional catalana. De fet, la mare i l’àvia de Ramírez ja eren vegetarianes i algunes de les receptes del restaurant tenen el seu segell. Un bon exemple és la lasanya, sens dubte el plat estrella. Però hi ha molt més on triar: fideuà, croquetes de quinoa, cremes de verdures de temporada... "I sempre fem servir productes de proximitat amb certificat ecològic", assegura Ramírez.

CactusCat Bar
Marc Andreu

2. Gran qualitat-preu. Per 15 euros, o menys, es pot sortir ben tip del restaurant. Per exemple, els seus combos, que inclouen primer i segon plat, tenen costen 11 euros. Aquest fet posiciona el local, ara de fama internacional, en la franja de preu més baixa dels menús de migdia vegetarians.

3. Molta personalitat. Però, com diu Márquez, "Cactus Cat és més que un restaurant". Això es percep només posar-hi el peu, amb exposicions d’artistes locals que decoren les parets i que renoven cada tres mesos. A banda d’això, col·laboren activament amb organitzacions com 'Restaurantes Contra el Hambre', l’associació de l’Eix Comercial del Raval, i el santuari animal Gaia, on tenen apadrinats diversos animals. Ambdós es mostren orgullosos pel reconeixement públic, però es nota que es mantenen aliens a tot el soroll mediàtic. "Quan va venir un ambaixador de 'Happy Cow' i ens va dir que ja érem els segons pensàvem que parlava de Barcelona, no del món!" explica Márquez. Potser aquesta és la veritable clau de l’èxit.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat. 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat