Notícies

Podrien el Regne Unit i els Estats Units unir-se per un túnel de 5.400 quilòmetres?

Un "experiment teòric" recent calcula que un túnel sota l'Atlàntic entre els dos països costaria prop de 18 bilions d’euros

Annie McNamee
Enora Le Roux
Escrit per
Annie McNamee
Traduït per:
Enora Le Roux
Túnel tren
ShutterstockTúnel tren
Publicitat

El Regne Unit i els Estats Units fa temps que tenen un vincle especial, i aviat aquesta connexió podria ser encara més única, ja que s'ha proposat construir un túnel transatlàntic de 3.400 milles de llarg (uns 5.400 quilòmetres) que podria connectar Nova York i Londres per tren.

Siguem sincers: aquest no és projecte del tipus "la setmana vinent comencem la feina". De fet, és més un experiment teòric que un pla real. La ruta, que seria gairebé 145 vegades més llarga que el túnel de la Manxa, costaria 15 trilions de lliures, amb una "t" (prop de 18 trilions d’euros). A més, utilitzaria tecnologia que encara no existeix. Bàsicament, no es materialitzarà aviat.

Això no vol dir que el túnel no hagi d'existir mai. Els enginyers han proposat un tipus de tren que viatjaria al buit, i es mouria a una velocitat de 5.000 quilòmetres per hora. Això convertiria el vol de set hores a través de l'Atlàntic en un viatge en tren de menys d'una hora. Altres han estudiat vagons amb propulsors. Com hem dit, és una infraestructura hipotètica del demà.

A causa del cost i del petit obstacle de la tecnologia que encara no s'ha inventat (ni sembla que s'estigui inventant) probablement aquest túnel no passarà almenys durant unes dècades. Tot i això, sempre és bonic somiar.

NO T'HO PERDIS: 19 escapades per fer en tren des de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat