Notícies

Pujar i entrar a l'Arc de Triomf serà gratis només aquest cap de setmana

El 48h Open Huse BCN obrirà les portes de més d'un centenar d'edificis que acostumen a estar tancats al públic

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Arc de Triomf
Foto: Arc de TriomfArc de Triomf
Publicitat

Si us agrada l’arquitectura, descobrir racons que normalment estan tancats al públic o simplement sou curiosos, us proposem un pla perfecte per a vosaltres. Ja estem comptant els dies per donar la benvinguda un any més al 48h Open House BCN, que tornarà a obrir les portes de més d’un centenar d’immobles aquest dissabte i diumenge, 26 i 27 d’octubre. La iniciativa, però, no es farà només a Barcelona, sinó també a Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Vilassar de Dalt i Sitges, i hi ha edificis de tota mena: oficines, joies arquitectòniques desconegudes, cases modernistes… Teniu una llarga llista d’opcions i, per fer-vos el treball més fàcil, nosaltres hem fet una llista dels 15 espais que volem explorar per dins

Encara que tots tinguin el seu encant, n’hi ha alguns que destaquen una mica més que els altres per la seva popularitat, com és el cas de l’Arc de Triomf. L’emblemàtic monument barceloní és tota una icona de Barcelona i un dels més fotografiats, però, malgrat la seva popularitat, només obre al públic de forma molt excepcional i en ocasions concretes, com és el cas del 48h Open House BCN. L’edifici de Josep Vilaseca, doncs, es podrà descobrir per dins i pujar fins a dalt de tot aquest dissabte i aquest diumenge de 10 a 19 h de manera completament gratuïta i sense fer inscripció prèvia. La visita estarà conduïda per un guia especialitzat que explicarà als assistents la història, les curiositats i els secrets d’una de les icones de Barcelona. 

Arc de Triomf
Antonio Navarro WijkmarkArc de Triomf

L’organització ha avisat que, malgrat que la visita sigui gratuïta, l’Arc de Triomf és un edifici amb una alta afluència de visitants, així que, un cop s’assoleixi l’aforament màxim, es tancarà la cua per evitar aglomeracions. Si voleu assegurar-vos que hi podreu entrar abans de desplaçar-vos fins allà, el 48h Open House ha habilitat un mapa en directe on podreu veure el nivell d’afluència d’aquest edifici i de tots els altres que hi participen. A més, l’organització també ha recordat que, per raons de seguretat, la visita no és apta per a menors de 18 anys i no és recomanable per a persones amb vertigen, claustrofòbia i problemes al cor, ja que s’haurà de pujar i baixar per una estreta escala de cargol de 144 graons que no està protegida en alguns trams.

Un edifici amb més d’un segle d’història

Barcelona està plena d’edificis que han estat testimonis de la seva evolució i la seva història, i un d’aquests és l’Arc de Triomf. Fa 136 anys, el 1888, l’arquitecte Josep Vilaseca va construir el monument de 30 metres d’alçària amb maó vermell, que va funcionar com a entrada a l’Exposició Universal del mateix any, que se celebrava al parc de la Ciutadella de Barcelona. A més del material escollit, cal destacar els relleus escultòrics de Josep Reynés, que representen l’acolliment de la ciutat als vianants, i els de Josep Llimona, que simbolitzen el lliurament de guardons. Altres escultors com Torquat Tasso, Antoni Vilanova i Manuel Fuxà també hi van participar i els seus treballs encara es poden apreciar. Amb el pas dels anys, s’ha convertit en un monument emblemàtic i un exemple de construcció d’estil neomudèjar, que responia a l’ornamentació i l’eclecticisme que tant agradava al modernisme català, que estava en auge.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat