[title]
Durant la setmana del 7 al 14 de juny, quatre gelateries selectes de Barcelona substituiran les culleres d'un sol ús per les culleres 'd’usar i menjar' de la 'start up' Voilà. Així doncs, les gelateries Bodevici, DelaCrem, Parallelo i Natas Heladas (gelateries contemporànies, orgàniques i amb noves propostes de sabor) se sumen a la ruta 'zerowaste' emmarcada dins la Food Design Week de Barcelona.
Les alternatives al plàstic d’un sol ús, com les de fusta, encara generen residus a l’hora de produir-les. Per això, l’any 2019, va néixer Voilà, una empresa que ofereix una alternativa innovadora i sostenible pel medi ambient: coberts comestibles 'zerowaste' i nutritius. Aquests estris menjables són vegans, es produeixen a partir d’una barreja de farines sense gluten —principalment d’arròs— i, a més, no tenen lactosa ni al·lèrgens. Una alternativa apta per a tothom que desapareix en el moment de consum, ajudant així a millorar l’impacte mediambiental i millorar l’experiència del consumidor.

Voilà és la primera empresa Espanyola en haver industrialitzat el procés de fabricació dels coberts comestibles. Han desenvolupat culleres, remenadors de cafè, el clàssic pal del gelat, i els coberts de tota la vida: forquilla i ganivet. De la mà de Barcelona Centre de Disseny (BDC), qui organitza el Food Design Week, Voilà i les gelateries col·laboren conjuntament per realitzar aquesta acció sostenible en què podreu gaudir de l’experiència gastronòmica de menjar fins i tot els coberts.