Notícies

Queda't el canvi: saps què és l'arrodoniment solidari?

Escrit per
Maria Junyent
Editora
Publicitat

Pagues amb targeta una compra del supermercat que et costa, posem per cas, 21,70 €. Al datàfon, un missatge et proposa arrodonir a 22 € i invertir aquells 30 cèntims a un projecte solidari com, per exemple, la investigació científica per vèncer l'alzheimer que duu a terme la Fundació Pasqual Maragall. Hi ha moltes maneres de ser solidari i la plataforma Worldcoo n'és una de relativament nova. Worldcoo neix l'any 2012 de mà de dos joves, Aureli Bou i Sergi Figueres, que es proposen fundar una ONG per tirar endavant projectes de cooperació relacionats amb l'enginyeria. Fins que s'adonen que l'autèntica dificultat és aconseguir finançament per a la pila de projectes solidaris que existeixen. "Creiem que, més que un fet puntual, podem incorporar les donacions a les nostres accions diàries", explica Anna Moragas , responsable de comunicació del projecte, avalat per UNICEF.


Només uns cèntims

Fins fa unes setmanes, el principal de Worldcoo era el 'widget solidari'; un botó que trobareu a plataformes com Ticketmaster i que proposa donar 1 euro a un projecte solidari que va rotant, cada vegada que es fa una compra. L'arrodoniment solidari és la nova eina de Worldcoo i la gran diferència és que s'aplica a comerços físics. A Barcelona, de moment, hi col·laboren Viena (que gairebé ha recaptat 100.000 euros, cèntim a cèntim!), Condis, les sabateries Querol i les òptiques Cottet. Cadascuna d'elles ajuda a finançar una causa social concreta i quan s'assoleix l'objectiu, es comença amb una nova causa. Worldcoo col·labora amb prop de 500 ONG's de tot el món, des de grans iniciatives com Metges sense fronteres fins a d'altres locals com Arrels Fundació. "Mai es recol·lecten fons de forma general per a organitzacions, si no que es fa per a projectes concrets" que podeu consultar sempre al web de Worldcoo", diu la responsable de comunicació.

 
Transparència

Worldcoo fa d'intermediari entre les empreses que volen integrar aquest servei de donació al seu datàfon o sistema de venda i les ONG's que han presentat un projecte que busca finançament. Cap empresa paga ni cobra per aplicar el servei. Les ONG's reben el 100% de l'import recaptat per al projecte i després paguen un 8% a Worldcoo en concepte de provisió de serveis. Si teniu o formeu part d'una empresa que hi vulgui participar, podeu contactar amb ells.

NO T'HO PERDIS: Plans per sortir sense gastar

Últimes notícies

    Publicitat