[title]
La 37a edició de la Copa Amèrica de vela va donar el tret de sortida fa uns dies a Barcelona. Aficionats i curiosos s'han apropat a primera línia de costa i a les diferents 'fan zones' repartides per la Barceloneta per veure les primeres regates de la que serà l'edició més llarga de la història de la competició. Però, a més, per acompanyar la Copa Amèrica, l'Ajuntament de Barcelona ha impulsat la Regata Cultural, un programa d'activitats que va donar el tret de sortida aquest Sant Jordi i que ara arriba al Race Village del Moll de la Fusta amb una vintena d'actuacions musicals gratis.
Des del 31 d'agost fins al 13 d'octubre, el Race Village acollirà espectacles els dijous, divendres, dissabtes i diumenges a les 19 o les 20.30 h, depenent del dia i tipus de concert, amb accés completament de franc i per a totes les edats. El programa d'actuacions ha estat a càrrec de Gisela Sais, directora del Mercè Música, i està format per grups catalans d'estils diferents. Feu un cop d'ull a la proposta musical completa, perquè segur que us n'interessa més d'un!
Tots els concerts del Race Village
El calendari d'actuacions al Race Village donarà el tret de sortida el 31 d'agost amb l'actuació de The Bird Yellow, el projecte del músic, productor i director barceloní, Gerard Vidal Barrena, i anirà seguida de fins a 12 actuacions musicals diferents.
- 31 d'agost: The Bird Yellow, el projecte del músic, productor i director barceloní, Gerard Vidal Barrena.
- 1 de setembre: Belascoain Sextet, un grup format per quatre cubans i dos catalans que interpreten cançons cubanes de l'últim segle.
- 6 de setembre: Whale Trip, banda formada per membres de diverses escoles superiors de música de Barcelona que barreja funk, hip-hop, jazz i pop.
- 8 de setembre: Xarim Aresté, un músic que farà un viatge per la música popular.
- 13 de setembre, Jaume Llombart Sextet: un dels guitarristes més creatius i reconeguts a escala nacional i internacional amb un repertori jazzístic d'avantguarda.
- 14 de setembre: Libérica, un projecte de Manel Fortià que torna a Barcelona després de 4 anys a Nova York que busca punts en comú entre la cançó tradicional catalana i el flamenc.
- 20 de setembre: Clara Gispert, un directe a quartet que combina música orgànica i electrònica.
- 21 de setembre: Wagner Pa & Os 3 Parceiros, el nou projecte musical de Wagner Pa, Fernando Dinky i Mau The Spirit que destil·la modern jazz/bosssa, afrobrasil i funk brasiler.
- 22 de setembre: Queralt Lahoz, una artista que fusiona gèneres com el soul, el hip-hop i el dancehall amb les seves arrels flamenques.
- 3 d'octubre: Maria Rodés, que commemora el desè aniversari del seu disc de referència 'Maria Canta Copla' (2014).
- 6 d'octubre: Karen Lugo + Chicuelo + José Maldonado, un projecte de música i dansa que combina flamenc amb exploració dels aspectes fonamentals de l'ésser humà.
- 11 d'octubre: Ana Rossi & Marcelo Mercadante, dos grans artistes que interpreten algunes de les grans obres de tango.
- 12 d'octubre: Sempre Beatles!, un homenatge al reconegut periodista i referent en l'univers de The Beatles, José Maria Francino, a través de les cançons de la banda que el va apassionar.
- 12 d'octubre: Marala, el magnífic trio format per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort que tenen la tradició com a força d'innovació.
A aquest programa també s'afegiran quatre actuacions de cultura popular a càrrec d'escoles, entitats i equipaments culturals de Ciutat Vella que s'apoderaran de l'escenari principal del Race Village. La primera activitat d'aquest programa donarà el tret de sortida el dia 7 de setembre amb les entitats de cultura popular de la Barceloneta, seguides de la Federació Catalana d'Entitats Corals/Barcelona Rainbow Singers el 15 de setembre. El 29 del mateix mes hi haurà una exhibició dels Falcons de Barcelona i el 17 d'octubre, una gran trobada de gegants centenaris tancarà el programa de cultura popular.
Actuacions de la convocatòria oberta de Ciutat Vella
A la programació impulsada per l'Institut de Cultura de Barcelona també s'afegiran sis actuacions que van ser escollides a través d'una convocatòria oberta pel districte de Ciutat Vella.
- 12 de setembre: Koyam Project, una formació de la Barceloneta que dona visibilitat a les diversitats musical afrolatin del continent americà.
- 15 de setembre: Musicals' Choir, cor de joves de l'Escola de Músics i PJC.
- 19 de setembre: Tablao Sur, amb Pepe Camacho a càrrec de la guitarra, és un quartet que treballa el gènere del flamenc amb bases de jazz, pop, música clàssica i llatinoamericana combinat amb ball flamenc.
- 29 de setembre: Paula Peso (Taller de Músics), en el seu últim treball, 'Amazona', explora noves formes sonores i influències urbanes, sense abandonar la base R&B que la caracteritza.
- 6 d'octubre: Oleàndole, formació fundada per Ramón Olivares que visibilitza el poble gitano i contribueix en el creixement i èxit professional dels i les seves artistes.
- 17 d'octubre: Sara Aldana, cantautora colombiana amb una proposta musical que comparteix sons amb el latin, el jazz i l'afro.