[title]
Una petita gran bona notícia: ha tornat a obrir el xauarma de rere l'Ajuntament, el Cuiner de Damasc; amb poc més d'un mes tancat, el carismàtic Salem Kahbbaz ha fet marxa enrere i ha reprès el negoci. Fa dos dies que ha reobert: i ja tornen a haver-hi aquelles inevitables cues al cap de deu minuts d'aixecar la persiana, com veieu. Sens dubte, un dels millors de Barcelona.
Tot plegat, explica el cuiner siri, va ser un malentès: "La propietat de l'edifici no va voler renovar el contracte d'un dels llogaters. I jo pensava que això m'afectava a mi. Vaig anar a tornar les claus, i va ser aleshores que em van dir que estaven encantats de tenir el meu restaurant als baixos del seu edifici". De fet, assegura cofoi, no li han ni apujat el lloguer.
Si fa un mes assegurava que "ja havia fet el seu camí i fins aquí arribava", als seus 76 anys ara explica que l'única concessió serà obrir de dilluns a divendres, només en horari diürn. Salem aprofita per puntualitzar que ell "no fa kebab sinó xauarma: que és com s'anomena la recepta a l'Orient Mitjà. Kebab és un terme turc". Sigui com sigui, jo aprofito per demanar-li quin és el secret de la seva: "Doncs no en té! Es tracta de comprar carn de xai i gall dindi bona, i saber rostir-la i especiar-la al punt just".
NO T'HO PERDIS: Obre a Barcelona el millor kebab de Berlín
Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat