Notícies

Reobre el mirador més alt de Barcelona, tancat des de la pandèmia

La torre de 288 metres d’altura torna a obrir al públic aquest juliol

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Búnquers del Carmel
Foto: Erica Aspas
Publicitat

El mirador més alt de Barcelona i de tota l’àrea metropolitana havia estat tancat des de la pandèmia, però aquest juliol torna a obrir les portes al públic. Es tracta de la Torre de Collserola, una estructura de telecomunicacions construïda per l’arquitecte Norman Foster i situada a la vora del parc d’atraccions del Tibidabo. El mirador, que se situa en la desena planta, s’alça fins a 288 metres d’altura i es troba a 445 metres sobre el nivell del mar.

L’espai va tancar durant la pandèmia i no havia tornat a obrir fins ara, després que s’hagin executat unes obres de condicionament dels ascensors. Tanmateix, ho farà en unes dates i uns horaris concrets: del 3 de juliol al 8 de setembre, només de dimecres a diumenge i de 12 h a 15 h. Al setembre, els dies 11, 14, 15, 21, 22, 23, 24, 28 i 29 la Torre també obrirà en els mateixos horaris.

Per accedir fins a dalt del mirador hi ha un ascensor panoràmic de vidre. La tarifa general de les entrades serà de 5,60 euros i es podran comprar allà mateix, tot i que pròximament també es podran adquirir a través del web del Tibidabo.

Torre de Collserola
Torre de CollserolaTorre de Collserola

Inaugurada pels Jocs Olímpic

La Torre de comunicacions es va construir en temps rècord (en 23 mesos) amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. Des de llavors es van realitzar la majoria dels enllaços audiovisuals de l’àrea metropolitana i la província, i actualment és des d’on s’emeten totes els senyals de televisió i ràdio que arriben a Barcelona. L’estructura està formada per tres eixos: tretze plataformes metàl·liques d’una superfície de 5.500 m², una zona central, i les potes que la subjecten a terra. L’arquitecte, Norman Foster, la va definir com “un nou símbol per la ciutat, una torre constant al seu lloc i, a la vegada, canviant segons el moment i la perspectiva”. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat