[title]
En els darrers mesos, Barcelona s'ha acomiadat d'alguns dels seus establiments històrics, com del Bar Versalles de Sant Andreu. La capital catalana, però, no és l'única ciutat que ha perdut locals emblemàtics a causa de la pujada dels preus del lloguer i les matèries primeres i la falta de relleu generacional, sinó que altres com Girona també ho han patit. La ciutat va dir adeu a The River Cafè fa uns mesos, un bar que va obrir el 2005, inspirat en Bruce Springsteen, i que es va convertir en un local de referència pels gironins i gironines. Ara, l'històric establiment del barri vell tornarà a aixecar la persiana sota el nom de River Girona, però sense perdre l'essència de l'anterior establiment.
Amadeu Monsó i Adrià Mansanet faran el relleu a l'empresari Miquel Darnés en la nova etapa del River Girona, dos professionals coneguts a la ciutat per liderar locals com la Vermuteria Lola, el Lola Cafè i el Salero Girona. "Volem tornar a oferir un punt de trobada per al públic local, un espai acollidor i simpàtic d'estovalles i copes on prendre's un vermut, vins, tapes, una copa o dinar o sopar al cor del Barri Vell", assegura Monsó. El nou gestor del local també ha assegurat que la recuperació del River Girona és una alegria per a la ciutadania, que podran tornar a "fer un vermut als peus d'un dels monuments més emblemàtics, com és la Basílica de Sant Feliu i dinar o sopar amb producte de proximitat".
Pel que fa al disseny de l'establiment, tot l'interior ha estat reformat sota les direccions de la interiorista gironina Lara Pujol, que ha tingut en consideració la nova oferta gastronòmica del local i la seva tradició per dur a terme el projecte. El resultat ha estat un espai amb una decoració clàssica on destaquen els materials nobles, com la fusta i el marbre, i ha recuperat els clàssics sofàs chesters de la seva primera etapa. Després de la reforma, el local té capacitat per unes 90 persones a l'interior i manté l'àmplia terrassa exterior als peus de l'església de Sant Feliu. Per cert, Springteenià barceloní: tens el Cul de la Lleona a un minut a peu. Pots anar al River Girona a retre homenatge al teu ídol, i de pas besar la mítica i pètria natja.
La nova proposta gastronòmica
Una de les preguntes més formulades entre els gironins i gironines ha estat, quina serà la nova proposta gastronòmica? Doncs bé, segons destaca Mansanet, "els clients hi podran trobar dues propostes ben diferenciades: el 'tapeo' i el bistrot", amb una àmplia selecció de platets per picar i servei de bistrot per dinar i sopar. La nova carta ha estat dissenyada amb l'assessorament del xef Carles Janer Boada, ex Hostal Empúries, una col·laboració que ha acabat amb una carta amb una vintena de propostes que es basen en la cuina catalana tradicional i els productes de proximitat amb plats com les mandonguilles amb sípia, el braó de porc i el bacallà confitat.
Tot i dur la tradició per bandera, també hi haurà novetats gastronòmiques com els Involtini di tramezzi, uns entrepans de pa de motlle enrotllats d'origen italià farcits de diferents propostes com cap de porc amb taronja i mel, entre altres combinacions. Els nous gerents també han aclarit que els famosos nachos i l'hamburguesa River, dos dels plats més famosos en l'etapa anterior, també estaran a la carta.
La música, una gran protagonista
Des que The River Cafè va obrir el juliol de 2005, la música sempre va ser una gran protagonista. El seu nom ja era un homenatge al disc The River i a la cançó amb el mateix nom de Bruce Springsteen. La passió per l'artista estatunidenc, però, no només es va quedar al cartell de l'establiment, sinó que la seva ambientació estava inspirada també en la música i la figura del mateix Springsteen, de qui el seu anterior propietari n'era molt fan. En la nova etapa del bar, la música també tindrà un paper rellevant i posarà una selecció musical anglesa, des de primera hora del matí fins a la matinada. Els nous gerents també han assegurat que es recuperaran els concerts en directe i s'impulsarà una nova proposta de vermuts musicals.