Notícies

Les samarretes de futbol podrien estar al punt de mira de les autoritats aquest estiu a les Balears

Algunes asseguradores europees han avisat els seus clients de "l'enduriment de les prohibicions de peces específiques de vestir" al país

Laia Jordà Sánchez
Liv Kelly
aficionats futbol
Foto: Shutterstock
Publicitat

El passat divendres 14 de juny el partit de l'Alemanya contra Escòcia a Múnic va donar el tret de sortida a l'Eurocopa 2024, una competició que oferirà més de 50 partits fins a arribar a la final, el diumenge 14 de juliol. Malgrat que enguany se celebra a Alemanya, molts aficionats es desplacen fins a llocs més càlids per gaudir de la competició sense renunciar al bon temps. Una de les principals destinacions vacacionals dels turistes europeus és Espanya, concretament les Illes Balears, que ja es preparen per tornar a acollir milers de turistes amb més prohibicions que mai.

Tot i que el govern balear encara no ha emès cap comunicat oficial, algunes asseguradores europees, com l'anglesa One Sure Insurance, ja ha avisat els seus clients que siguin respectuosos, ja que adverteix que les autoritats seran "més estrictes amb les samarretes de futbol per promoure un entorn més respectuós". L'asseguradora afegeix que des de l'empresa han vist que molts turistes britànics ja es dirigeixen cap a les seves destinacions vacacionals "per gaudir dels partits al sol" i que aquesta afluència "ha provocat l'enduriment de les prohibicions de peces específiques de vestir, incloses les samarretes de futbol" per evitar incidents i promoure la convivència tant entre els locals com entre els turistes.

Turistes
Foto: Shuttestock

Les samarretes de futbol no són l'única peça de roba que està al punt de mira del govern balear, sinó que algunes ciutats com Palma i Eivissa reiteraran les multes de 100 a 200 euros a tothom que vagi sense samarreta, en banyador o biquini per la ciutat, excepte a primera línia de platja i passejos marítims. Aquesta prohibició no només ha arribat a les Illes Balears, sinó que també està activa a Catalunya a ciutats com Barcelona i Salou, on les sancions poden arribar fins als 300 euros.

Malgrat que les prohibicions s'apliquen a tothom, tant a locals com turistes, alguns governs europeus, com el Ministeri d'Afers Estrangers i de la Commonwealth anglès ha tornat a recordar a tots els anglesos a la seva pàgina web que "en algunes parts d'Espanya és il·legal estar al carrer amb només biquini o banyador" i ha avisat que, en cas de no fer cas a la normativa, hi haurà una sanció econòmica. Per assegurar la convivència entre els locals i els visitants i lluitar contra el turisme de 'borratxera', Mallorca i Eivissa també han prolongat les seves lleis sobre beure a l'espai públic, que inclouen multes de fins a 3.000 euros.  

NO T'HO PERDIS: Els llocs més bonics de la Costa Brava per visitar el 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat