Notícies

Shein instal·la a Barcelona una zona de 2.000 m² de tallers, moda i zona gastronòmica aquest desembre

La iniciativa busca convertir-se "en un barri més de la ciutat” i ofereix diversos descomptes i sortejos

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Redactora
Shein
Foto: Shutterstock
Publicitat

Si parlem de plataformes per comprar roba i accessoris en línia, probablement Shein és de les primeres que us vindran al cap. L’aplicació és una de les més famoses del món per comprar moda, complements, articles de decoració i molt més en línia, i a finals del 2023 ja tenia més de 89 milions d’usuaris registrats. Després d’aquest èxit digital, Shein ha organitzat diferents pops-ups arreu del país, també a Barcelona, on ja n’ha fet tres que, com us podeu imaginar, també van generar cues d’hores d’espera a la porta. Ara, per primer cop en la seva història, Shein torna a Barcelona, no amb una botiga física, sinó amb una experiència immersiva completa que fusiona la moda, l’art i la diversió en un mateix espai. 

Durant cinc dies, del divendres 13 fins al dimarts 17 de desembre, d’11 h a 21 h, la Fira de Barcelona de plaça d’Espanya acollirà el Distrito Shein, que, segons ha avançat l’organització, busca convertir-se “en un barri més de la ciutat”. Per primer cop, tothom es podrà submergir en l’univers de la plataforma en un espai de 2.000 m² dividit en cinc zones: el taller, la bugaderia, el gimnàs, l’apartament i la gran plaça. Cadascuna s’omplirà d’activitats per a tota la família, amb espectacles en viu i xous de videomapatge, jocs interactius, tallers, classes de gimnàs i una zona gastronòmica amb diferents food trucks, cafeteria i futbolins. Si voleu visitar l'experiència, les entrades ja estan disponibles a l'aplicació de Fever per 6 euros. A més de l’accés al recinte, l’entrada també inclou un obsequi i un cafè a l’espai de Panaria.

Shein, a més de ser una firma coneguda pel seu ampli ventall de productes, també ho és pels preus assequibles, descomptes i promocions. Com havia de ser, a Distrito Shein la moda i les tendències hi seran presents i les podreu aconseguir amb descomptes especials a través de l’aplicació de Shein. A més, entre totes les comandes fetes a Distrito Shein a través de l’aplicació, se sortejarà un val valorat en 100 euros per gastar a la mateixa plataforma.

Shein: una marca popular i polèmica

La popularitat de Shein només ha fet que augmentar en els darrers anys gràcies a la seva oferta de productes que segueixen les tendències de la moda actual a preus accessibles. Aconseguir una samarreta amb un disseny semblant a una de Loewe o una bossa que imita la de marques locals com Gimaguas per menys de 10 euros ha captivat 90 milions de persones que ja són clients habituals de la plataforma. La marca xinesa funciona sota el model de consum del fast-fashion o moda ràpida, que es basa en la producció massiva de peces i que és la causant que la indústria tèxtil sigui, actualment, la més contaminant del món. 

Amb l’auge de la consciència mediambiental en els darrers anys, cada cop són més les persones que s’han mostrat obertament en contra de la plataforma xinesa i han denunciat les pràctiques que utilitzen i que generen un greu impacte negatiu sobre el planeta. A més de la sostenibilitat, la firma també ha rebut crítiques molt dures de part de periodistes, experts i cares conegudes de les xarxes socials per violar les lleis de drets laborals dels treballadors de l’empresa. 

Una de les polèmiques més mediàtiques va ser durant el 2023, quan Shein va contractar diverses influencers estatunidenques que van anar a visitar fàbriques de l’empresa a la Xina. Totes van publicar vídeos als seus perfils on asseguraven que tot el treball que es feia dins les fàbriques era ètic i responsable, uns vídeos que van rebre milers de crítiques. Malgrat l’onada de comentaris que assenyalaven les possibles males conductes de Shein, l’empresa va assegurar que té “un codi de conducta estricte que compleix la llei”.

@ally_viamalama

Esto no va de quién necesita o no comprar en Shein y por qué. Esta semana la polémica de Shein que ha pagado a influencers de colectivos oprimidos para hacer un lavado de imagen y literalmente, mentir (o engañar) a estas personas y utilizarlas como escudo para no recibir críticas sobre sus prácticas. Para empezar, una fábrica tan nueva donde las personas van con ropa impoluta y cortan la tela con los patrones INDIVIDUALMENTE y donde ni siquiera están marcadas las salidas de emergencia... es cuanto menos, sospechoso. Si veis los videos, parece todo una puesta en escena, un teatro totalmente artificial. Estas fábricas distan mucho de la realidad, donde empresas de moda ultrarápida como Shein subcontratan a otras fábricas para así poder llegar a cantidades y tiempos extremadamente cortos (recordemos que Shein saca 2000 productos nuevos al día - Inditex, también es moda rápida y no es ejemplo de nada (pero para que podáis comparar la velocidad) saca 2000 al mes. Seamos sinceras: si una camiseta cuesta 3 euros es imposible que eso se haya hecho de forma ética o sostenible. Las marcas de luio tampoco son eiemplo de nada en su mayoria, pero distan (por accesibilidad de los precios y por número de colecciones) MUCHO de el gran problema que Shein significa tanto para las personas como para el medioambiente, ya solo por las cantidades. Y por favor no me digais que “por qué siempre Shein” porque tengo videos de TODAS (Inditex, Levis, Burberry, H&M…) 🥲 Y a parte que Shein es sin duda la peor 😢

♬ Transgender - Crystal Castles

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Hivern
    Últimes notícies
      Publicitat