[title]
Sí, sí, heu llegit bé el titular. Només durant el mes de desembre, Time Out Market us ofereix la possibilitat de gaudir de l'alta cuina a preus de carrer. Els xefs Jordi Artal, Fran López, Lena Maria Grané i Ricky Smith, tots reconeguts per la prestigiosa guia gastronòmica francesa, us proposen menús d’autor amb els seus ‘hits’; tres plats, postres i beguda a preu tancat.
En Jordi Artal, amb dues estrelles Michelin pel seu restaurant Cinc Sentits, transforma records d’infància en plats memorables de gastronomia catalana. Amb un estil de cuina únic, amb un mos és capaç de transportar-vos del mar a la muntanya. Ho comprovareu amb la cassoleta de samfaina amb allioli de farigola i ceba fregida, el tàrtar de tonyina balfegó amb piquillos i escuma de piparres i la vedella amb crema de patata, puré de fricandó i cruixent de moixernó.
En Fran López, guardonat amb una estrella pel seu restaurant Villa Retiro, ens porta el producte autòcton de les Terres de l’Ebre, vehiculat en una cuina que innova i que alhora és per llepar-se els dits. Ho fareu amb els tres aperitius —vitello tonnato, tàrtar de tonyina i brie trufat— i els dos plats principals; l’ou a baixa temperatura amb parmentier de patata i salsa de bolets i la terrina de galta de porc. Per posar el punt final dolç a l'àpat, un esplèndid coulant de xocolata.
La Lena Maria Grané i en Ricky Smith, xefs del restaurant BaLó reconegut per Michelin, s’inventen plats que no són una versió de quelcom fixat. Ells ho fan amb creativitat i sense pirotècnia. Els únics focs d’artifici de la seva cuina, entre el Mediterrani i l’Atlàntic, passen a la boca dels clients. Ho verificareu amb el tub cruixent de 'rillette' de salmó, emulsió d'anet i ous de truita, la brava milfulls de patata amb allioli i emulsió picant, la cansalada amb puré de poma i bròquil i la crema de xocolata amb caramel salat i crispetes.
No cal reservar per gaudir d’aquests menús de 35 € i del millor ambient durant els divendres 6, 13, 20 i 27 de desembre. Time Out Market compta amb 1.000 seients disponibles, hi ha lloc per tothom. Si veniu en colla per tastar els seus plats brutals, jo el que faria seria escollir cadascú un menú diferent i anar fent tastets.