Notícies

Sorpresa arqueològica: troben un nou tram de la muralla medieval de Barcelona

Les obres també han deixat al descobert un dels portals d’entrada del mur

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Muralla medieval Barcelona
Ajuntament de SitgesMuralla medieval Barcelona
Publicitat

Barcelona té enterrades mil històries sota els seus carrers. Amb la quantitat d’obres que hi ha escampades per la ciutat, no ens sorprèn que, de tant en tant, es descobreixin nous monuments històrics enterrats. I tampoc ens estranya que aquestes troballes tinguin lloc, normalment, a Ciutat Vella, la zona amb més secrets històrics amagats de tota la ciutat. 

Les obres de reurbanització de la Rambla han desmantellat unes restes arqueològiques de la muralla medieval que protegia la ciutat. Segons apunten els treballs de control arqueològic, que ja estaven previstos en el projecte, la descoberta és significativa, no només pel tram trobar sinó perquè també s’ha identificat un portal d’entrada a la muralla. Ambdues restes corresponent al tancament original de la Rambla, construït entre finals del segle XIII i mitjans del segle XIV.

Els treballs han permès documentar la part de la muralla, que data de mitjan segle XIV. Alhora, han permès registrar els portals d’entrada a la ciutat, específicament el Portal de Trentaclus o dels Ollers, situat a l’actual carrer dels Escudellers, que creua la plaça del Teatre.

Per motius de viabilitat, les feines arqueològiques es desenvoluparan en diversos trams, per tant, encara es poden desvelar més restes. De fet, a la part nord de la Rambla, a tocar de plaça Catalunya, també s’ha trobat un altre tram de muralla, tot i que és un tram petit i poc visible. 

L’usuari de Tiktok '@barcelonalives', que es dedica a descobrir als seus seguidors diverses anècdotes de Barcelona, ha compartit un vídeo en què explica i mostra la troballa de les restes arqueològiques.

@barcelonalives Nuevo #descubrimiento #arqueologico en las #obras de #lasramblasdebarcelona han descubierto restos de la #murallamedieval construida entre los s.XIII y XIV pero algo muy importante, por primera vez aquí, también restos de una de las puertas de acceso de la muralla llamada de Trentaclaus o dels Ollers porque en este tramo se situaba el gremio de los olleros. Con las obras de #lasramblas se esperan más descubrimientos como estos. #obrasbarcelona #barcelona #ramblasdebarcelona #larambla #laramblabarcelona #historiadebarcelona #barcelonahistoria #viral #parati #foryou ♬ La gloire de mon père - From "La gloire de mon père" - Vladimir Cosma

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat