Notícies

Stella Maris sorprenen amb una ‘experiència religiosa’ al Primavera Sound

Castellers, el Virolai, Albert Pla, Carmen Machi i los Javis comparteixen escenari amb les Puig Baró en la nit inaugural al Fòrum

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Stella Maris, Primavera Sound 2024
Foto: Jordi Borràs / ACNStella Maris, Primavera Sound 2024
Publicitat

Si algú passava per allà i no sabia de què anava –molts guiris, segurament–, va pensar que estava presenciant un esperpent. Si no sabies d'on surten Stella Maris, que són personatges d'una sèrie d'èxit, i no sabies ni qui eren o què hi feien Albert Pla, ni Hidrogenesse, ni els Javis, ni Carmen Machi, encara menys. Existia la remota possibilitat de creure's que era un grup de pop cristià de veritat, però s'havia de ser molt càndid. La càrrega irònica era molt evident en cada un dels elements que van conformar aquesta mena de show total retro kitsch.

Stella Maris no són el primer grup que sorgeix d'una sèrie de televisió –des dels Monkees a les estrelles de Disney Channel, hi ha desenes d'exemples–, però  potser aquí no hi estem acostumats. I el que va passar a l'escenari del Parc del Fòrum a la jornada inaugural del Primavera Sound 2024 –la gratuïta–, és que es va muntar una mena d'spin-off en directe amb els personatges de la sèrie i també els seus creadors.

Perquè hi van aparèixer Albert Pla –cantant l''Experiencia religiosa' d'Enrique Iglesias–, els Hidrogenesse –autors de la música, amb Raül Fernández 'Refree'–, Carmen Machi fent de Montserrat Baró ressuscitada, i fins i tot els Javis, els creadors d'aquest thriller familiar sobre el trauma i la creació artística, amb un grup de noies cristianes indissimuladament inspirat en les Flos Mariae.

Stella Maris, Primavera Sound 2024
Foto: Christian Bertrand / Primavera SoundStella Maris, Primavera Sound 2024

Castellers i el Virolai

Visuals que semblen fets amb Windows 95, cantants sense micròfon, veus desafinades... No era un atemptat contra la música, sinó una posada en escena performàtica que va tenir elements d'espectacle total: a més dels personatges de la sèrie es van aixecar dos castells a costat i costat de l'escenari mentre sonava el virolai tecno, Machi va ressuscitar mentre era passejada sobre un tron entre el públic i, sobretot, les coreografies d'Amaia Romero, Cristina Rueda, Mabel Olea, Valeria Collado, Ania Guijarro i Sara Roch interpretant les germanes Puig Baró, que semblen experimentar una mena d'èxtasi més aviat inquietant mentre miren de salvar el món (sí...) a través de la seva música. 

Stella Maris, Primavera Sound 2024
Foto: Christian Bertrand / Primavera SoundStella Maris, Primavera Sound 2024
Stella Maris, Primavera Sound 2024
Foto: Christian Bertrand / Primavera SoundStella Maris, Primavera Sound 2024

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat