[title]
Fa uns anys, ens va assolar aquella dèria d'obrir negocis híbrids en què la llibreria-restaurant en va ser el màxim exponent (i la màxima ridiculesa, la tintoreria-restaurant clandestí, crec que en Quim Monzó arran d'allò va dir que s'esperava per a un dia d'aquests una fleca-prostíbul).
Ara bé, hi ha vegades en què una mixtura de models encaixa com una sabata feta a mida en un peu fatigat. Com per exemple, el que us presentem avui: Grados Sushi, un restaurant de sushi –de moment per emportar– que s'ha instal·lat al Bar Bodega Chiqui, un clàssic del vermut i l'aperitiu de Sant Antoni, obert l'any 1959.
La Sònia Riasol, tercera generació del Bar Bodega Chiqui, explica que ella i la seva parella, el 'sushimaster' Douglas Alves, "havien anat al Japó i havíem vist que alguns dels millors llocs de sushi eren bars a peu de carrer, llocs que no distaven tant de la Chiqui. I arran del confinament se'ns va acudir començar a oferir sushi per emportar a la bodega". Els veïns de Sant Antoni que recollien menjar per emportar van començar, "tímidament", a marxar a casa amb caixes de ngiris i makis.
En la primera desescalada, quan van reobrir, les dues ofertes van conviure d'una manera molt natural: una família venia a fer el vermut i una senyora gran demanava un variat de seitons i navalles i els fills uns ngiris de salmó i tonyina, per exemple. "El sushi és un menjar bo i directe, i en un local així es pot gaudir igual de bé que en una taverna d'aquelles de fusta minimalista", explica Riasol.
I la veritat és que sí. El marbre, la pota de ferro i la fresqueta de la bodega amb bótes escau d'allò més al sushi, que es reincorporarà de nou quan el Bar Chiqui reobri. I el que prepara Alves (amb experiència a l'Ikinaba i a la Tunateca, a les ordres de Hideki del Koy Shunka ) és boníssim. "Només faig servir tonyina Balfegó, i m'agrada el sushi clàssic, res de formatge crema", explica. En tasto: els talls són precisos, nets i plens de sabor, i el peix fresc va sobre una base d'arròs del Delta fi, solt i ben aglutinat, quelcom que a vegades falla en el sushi d'alta gamma. I a preus de barri: variat de cinc ngiris a 8,50 € (tots boníssims, però els de corbina amb un xic de yuzu i el d'anguila són de traca). Els podeu encarregar al T. 93 325 08 33 i wats 677 88 15 06 i passar-los a recollir a Vilamarí 29 (també us els porta a casa, amb un lleuger recàrrec, un 'rider' de motxil·la groga).
NO T'HO PERDIS: El millor sushi a per emportar i a domicili