Notícies

Així es pot sol·licitar el nou visat de nòmada digital per teletreballar des de Tailàndia

El país asiàtic vol incentivar el turisme i l'economia amb aquesta iniciativa que ja ha entrat en vigor

Holly Munks
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Holly Munks
Traduït per:
Laia Jordà Sánchez
Tailàndia
Foto: Shutterstock
Publicitat

Tailàndia és una de les destinacions vacacionals més populars gràcies a les seves platges de postal que contrasten amb el caos i el bullici de Bangkok, però ara ja no només associarem aquest país amb el descans: Tailàndia té ara un nou visat de nòmada digital.

La 'Destination Thailand Visa' (DTV) va entrar en vigor el passat 1 de juny i permet als treballadors que fan teletreball quedar-se al país fins a cinc anys. El visat segueix uns esquemes molt similars als que van llençar Malàisia i Indonèsia, que també volen promocionar els seus respectius països no només com a llocs de vacances, sinó també per a tothom que treballa amb els nous models laborals híbrids.

Tailandia
Foto: Shutterstock

Fins ara, els nòmades digitals només podien estar a Tailàndia amb visats de turistes fins a 60 dies, un límit que ha augmentat quatre anys i deu mesos més. L'única alternativa que existia a aquesta opció era el visat de residència a llarg termini, que era força complicat d'aconseguir, ja que presentava uns requisits força exigents, com gaudir d'una molt bona situació econòmica.

El nou visat forma part d'un esforç per augmentar el nombre de visitants i reactivar l'economia tailandesa, i és una de les ofertes més generoses d'arreu del món per als nòmades digitals. Si treballeu des de casa i voleu combinar el paradís amb la productivitat, aquí teniu tot el que necessiteu saber sobre la nova visa nòmada digital de Tailàndia i com demanar-la.

Qui pot sol·licitar el visat nòmada digital de Tailàndia?

Els sol·licitants han de ser autònoms o treballar per a una empresa fora de Tailàndia i han de tenir almenys 20 anys. Una peculiaritat del DTV és que no només va dirigit a treballadors autònoms o a distànca, sinó també a qui vulgui fer activitats culturals a Tailàndia, des de fer tallers de cuina fins a cursos de 'muay Thai' (boxa tradicional tailandesa).

Quant durarà el visat?

Podeu romandre a Tailàndia fins a cinc anys, però tingueu en compte que heu de sortir i tornar a entrar al país cada 180 dies i pagar uns 250 euros addicionals.

Quins són els ingressos mínims per a un visat nòmada digital a Tailàndia?

El nou visat encara no especifica uns ingressos mínims. Fins ara, els treballadors remots que volien quedar-se a Tailàndia a llarg termini havien d'aconseguir uns ingressos anuals mínims de 80.000 dòlars, uns 73.890 euros. El nou esquema obrirà el visat a aquells que puguin demostrar que tenen estalviats 500.000 bahts tailandesos, és a dir, uns 12.550 euros.

Els altres requisits

Els sol·licitants no poden treballar per a una empresa amb seu a Tailàndia i han de pagar una taxa de sol·licitud de 10.000 bahts tailandesos, és a dir, uns 250 euros.

Com puc sol·licitar ser un nòmada digital a Tailàndia?

Depenent del vostre passaport i ubicació actuals, és possible que pugueu sol·licitar-lo a través del lloc web oficial de visat electrònic. Els països que poden rebre sol·licituds en línia inclouen el Regne Unit, els Estats Units, el Brasil, Austràlia i la majoria dels estats europeus. Els no inclosos hauran de visitar la seva ambaixada local de Tailàndia. Podeu consultar l'estat del vostre país i altres detalls al lloc web de visat electrònic tailandès. No badeu!

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat