Notícies

Tanca aquesta emblemàtica llibreria de Gràcia després de més de tres dècades al barri

La falta de relleu generacional i la pujada del lloguer ha obligat els seus amos a abaixar la persiana per sempre

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Llibreria El Cuc
Foto: Instagram / @elcucpapereria
Publicitat

"Sense vosaltres Pi i Maragall no serà el mateix", "el barri quedarà orfe de cultura" i "quina llàstima, sou uns referents" són algunes de les reaccions que els usuaris han deixat a les xarxes socials després que l'emblemàtica llibreria de Gràcia El Cuc anunciés que avui, divendres 14 de juny, abaixa la persiana per sempre. L'Elena i el Xavier van obrir la papereria fa 36 anys al número 35 del carrer de Pi i Maragall i, durant més de tres dècades, ha estat tot un referent de la cultura del barri. Segons va avançar L'Independent de Gràcia el passat mes de maig, la falta de relleu generacional i la pujada del lloguer ha forçat el matrimoni a acomiadar-se de la ciutat per sempre.

"Gràcies a tothom per acompanyar-nos durant aquests 36 anys, compartint tants Nadals, Sant Jordis, i fins i tot una pandèmia!": així comença l'emotiu text que la parella ha publicat al compte d'Instagram del negoci. "Hem vist créixer els vostres fills i també nets, hem tingut el plaer de conèixer nouvinguts al barri, i totes i tots ens heu fet sentir tan estimats, que sempre, sempre us portarem al cor", conclou l'escrit. Les paraules dels propietaris han emocionat els seus clients, que els han felicitat per la bona feina i els han "desitjat molt bona sort en la seva nova etapa".

Segons va avançar l'Independent de Gràcia, el propietari del local va informar que el lloguer quel'Elena i en Xavier pagaven de 1.200 euros mensuals es dispararia fins als 1.900 euros, ja que la intenció del tenidor és "llençar-lo i refer-lo". El matrimoni també ha explicat que els hauria agradat que la llibreria continués, però tota la gent que estava interessada tampoc pot assumir la pujada del lloguer.

Cada cop queden menys negocis de barri

El tancament d'El Cuc ha tornat a indignar els barcelonins i barcelonines, que asseguren que "ens estem carregant el barri" i que cada cop hi ha menys negocis locals, ja que "els estem deixant perdre". La notícia arriba només uns dies després que un altre negoci històric de la ciutat també s'acomiadés per sempre. Després de 109 anys al barri de Sant Andreu, el Bar Versalles va abaixar la persiana per sempre per les mateixes raons que la llibreria de Gràcia. A més de la falta de relleu, el lloguer del local es va disparar fins als 10.000 euros mensuals, una xifra que el bar no va poder assumir.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat