[title]
En els darrers anys, Barcelona ha vist com tancaven portes molts establiments històrics de la ciutat. Després que el 2019 pogués reobrir, La Granja Vendrell abaixa la seva persiana definitivament després d'un segle al número 59 del carrer Girona, a la Dreta de l'Eixample. L'establiment oferia esmorzars i dinars casolans i amb molt bon producte. Aquesta manera de fer va convertir la Granja Vendrell en un negoci clàssic i estimat a la ciutat.
Fins al 2019 va ser Dimitri Vendrell qui portava el local, però amb 65 anys va decidir abaixar la persiana per diversos motius, sobretot la falta de continuïtat per part de la seva família. Després d'estar uns mesos tancat, l'Ariadna, ex-propietària del restaurant Meneghina va agafar el relleu, donant-li una segona vida a la Granja Vendrell, mantenint la seva essència, però donant-li una volta.
Va ser a partir d'aquest moment que la granja va començar a oferir també dinars, un menú format per plats de cuina tradicional amb un toc de modernitat. La Granja Vendrell no ha estat l'únic comerç emblemàtic tancat en els darrers anys, ja sigui per falta de relleu, la pujada dels preus del lloguer o per no voler convertir-se en un negoci turístic, com va ser el cas de la papereria centenària Hija de J. Batlle Horta.