Notícies

Tanca el primer restaurant japonès de Barcelona i enderrocaran l'edifici històric on es trobava

El xef Minoru Nishiyama va aixecar la persiana de l'establiment l'any 1978 després de mudar-se a la ciutat des de Tòquio

Laia Jordà Sánchez
Redactora
sushi
Foto: Shutterstock
Publicitat

Barcelona és una ciutat meravellosa per tastar propostes de cuina japonesa de tota mena, però no sempre ha estat així. Si anem uns cinquanta anys enrere, els barcelonins encara no coneixien el sushi, les 'gyozas' o els fideus japonesos. No n'hi havia! Una situació que va canviar l'any 1978 amb l'arribada de Tokyo Sushi, el primer restaurant japonès de Barcelona. Ara, 46 anys després, l'establiment s'acomiada de la ciutat per sempre després que l'Ajuntament avisés el seu propietari, el xef Minoru Nishiyama, de l'enderrocament de l'edifici històric on es trobava, al número 20 del carrer Comtal, al Gòtic.

Segons ha anunciat Metrópoli Abierta, el restaurant s'acomiadarà de la ciutat el pròxim 10 de juliol perquè l'Ajuntament pugui dur a terme l'enderrocament de l'edifici per seguretat aquest estiu, ja que es troba en males condicions per la seva antiguitat. L'enderrocament, però no serà integral, sinó que es conservarà la façana perquè està protegida com a bé patrimonial per l'Ajuntament de Barcelona. Amb 74 anys, el seu propietari encara no havia decidit jubilar-se, però ha hagut d'accelerar el procés a causa de l'enderrocament. "Ja no es veu capaç de reprendre el negoci després de les obres", ha assegurat el fill de Nishiyama a Metrópoli Abierta.

El tancament definitiu de Tokyo Sushi arriba després que el bar centenari de Sant Andreu, el Bar Versalles, anunciés que s'acomiadava de la ciutat , perquè el seu propietari no va poder fer front als 10.000 euros de lloguer mensual del local. A més del Bar Versalles, fa uns dies també va dir adeu la llibreria El Cuc, una emblemàtica papereria de Gràcia que, amb 36 anys al barri, també va abaixar la persiana per la falta de relleu generacional i la pujada del lloguer.

Un negoci pioner a Barcelona

El sushi, la tempura i el sashimi de Tokyo Sushi van ser el primer contacte de molts barcelonins i barcelonines amb la gastronomia japonesa. Després de mudar-se a Barcelona des de Tòquio, Minoru Nishiyama va decidir apropar una part de la cultura del seu país a la ciutat i, amb els anys, el restaurant es va convertir en un dels locals de referència per tastar plats al més pur estil japonès. La notícia del seu tancament ha generat diferents reaccions a les xarxes, on diversos usuaris han lamentat la notícia amb comentaris com "tanca el Tokyo Sushi (...) ja no queda res a Barcelona" i "quina pena, va ser el primer restaurant on vaig tastar el menjar japonès (...) em vaig quedar impressionat amb el sukiyaki".

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de menjars icònics

    Últimes notícies

      Publicitat