Notícies

Tanca un bar històric de Sant Andreu després de més de 100 anys de vida

L'establiment es va fundar el 1915 i el seu propietari assegura que no pot pagar els 10.000 euros de lloguer

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Bar Versalles
Foto: Bar Versalles/Bar Versalles
Publicitat

Arran de la pandèmia, molts negocis de restauració de Barcelona no van aconseguir aixecar el cap i van haver d'abaixar la persiana per sempre. La covid, però, no és l'única raó per la qual la ciutat s'ha acomiadat de desenes de comerços històrics en els darrers anys. La falta de relleu generacional i la pujada dels costos dels productes i dels lloguers són també algunes de les raons que forcen els emprenedors a tancar, com ha estat el cas del Bar Versalles. Després de 109 anys al barri de Sant Andreu, l'històric bar ha abaixat la persiana pressionat pels 10.000 euros de lloguer mensuals.

Segons ha avançat Betevé, el passat divendres 31 de maig l'establiment no va obrir com de costum, sinó que es va llevar amb els vidres tapats amb papers i cinta adhesiva. Tot i voler tirar endavant el centenari establiment del carrer Gran de Sant Andreu, just a l'encreuament amb la plaça del Comerç, Pere Riera, el seu propietari, no ha pogut fer front al lloguer de cinc xifres. Durant més d'un segle, el bar ha estat un punt de trobada pel veïnat i una icona de Sant Andreu, un establiment que ha vist evolucionar el barri i que la seva desaparició ha posat de dol als seus clients de tota la vida.

bar Versalles
Foto: Carla Tramullas

Com tot, el Bar Versalles també ha evolucionat i s'ha adaptat a les necessitats i demandes dels seus clients al llarg dels anys i, durant l'última dècada, era conegut per la seva variada carta amb opcions clàssiques com les croquetes (que també podien menjar els celíacs), unes bones patates braves i diferents amanides, entrepans i carns, entre d'altres. Sigui com sigui, l'establiment s'ha mantingut sempre com al local de referència de diferents generacions i que, malauradament, no ha pogut sobreviure a la pujada del lloguer.

Un bar que forma part de la història del barri

Pere Riera és qui ha estat al capdavant del bar des de 2012 i qui va aconseguir que el local complís el seu centenari d'història, però va ser fundat molt abans per la família Heredero, que va ser la propietària fins a l'any 2009, quan es va fer una reforma integral de l'espai. Més d'un segle de vida dona per molt i, a més de ser un bar emblemàtic, durant la Guerra Civil el seu magatzem va ser un refugi per al veïnat per protegir-se dels bombardejos. Una història que ara marxa amb el bar, però que sempre quedarà a la memòria dels andreuencs.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat