Notícies

Tanca un emblemàtic restaurant popular de Sants després de 20 anys al barri

L'establiment ha anunciat en un comunicat que "la inflació, la gentrificació i la falta de relleu" són alguns dels motius del tancament

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Terra d'Escudella
Ivan GiménezTerra d'Escudella
Publicitat

"Després de més de 20 anys omplint panxes i copes, primer com a Arran i després com a Terra d'escudella, hem decidit posar punt final al nostre projecte cooperatiu", així comença el comunicat del conegut restaurant de Sants, Terra d'escudella, per anunciar que abaixa la persiana per sempre. El seu equip ha explicat que el pas dels anys, el desgast físic i mental, la covid, la inflació i la falta de relleu han estat algunes de les raons per les quals l'assemblea de la cooperativa hagi decidit acomiadar-se del barri després de més de dues dècades.

En el comunicat també aclareixen que "estan en un moment dolç" i contents amb la seva proposta gastronòmica amb uns preus populars que no volen pujar, i per això "prefereixen deixar-ho aquí, sense deure res a ningú, sense rancúnies ni males llets". L'equip de Terra d'escudella també ha agraït l'esforç de tots aquells que han treballat amb ells, així com a les proveïdores, repartidores i comercials i als col·lectius i entitats del barri amb les que han col·laborat i han fet créixer el projecte. "Han estat uns anys molt macos de la nostra vida al vostre costat i esperem que ens trobeu a faltar tant com nosaltres a vosaltres", conclou el comunicat.

L'establiment ha fet pública la notícia a través del seu compte de X, on han penjat l'escrit per acomiadar-se, una publicació que ja acumula 146.000 visualitzacions i centenars de reaccions. "No podeu plegar, sou l'ànima del barri!", "si tanqueu vosaltres, perdem un altre bocí d'identitat santsenca" i "dia tristíssim, us trobarem molt a faltar" són alguns comentaris que han deixat els usuaris sota de la publicació del restaurant.

Una icona del barri

L'establiment es va inaugurar a principis dels 2000 i ha estat sempre compromès amb la defensa i el foment de la llengua i la cultura catalana i estretament vinculat als moviments d'esquerra que lluiten per la independència dels Països Catalans sota el lema "alimentant resistències, engreixant dissidències". Amb el pas dels anys, el restaurant es va convertir en un dels més emblemàtics del barri i on dels millors llocs on menjar una bona escudella i plats elaborats amb productes de proximitat. Des que va néixer, Terra d'escudella volia convertir-se en un projecte més enllà d'un restaurant, un objectiu que van complir transformant-se també en un espai cultural i de lleure "rotundament d'esquerres i fermament compromès amb l'alliberament nacional" que es va convertir en membre de la Federació de Cooperatives de Catalunya.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona de cuina catalana

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat