[title]
El pa és un dels productes gurmet d'ús diari més populars i a Barcelona podeu tastar-lo a un dels millors forns barcelonins que encara l'elaboren de manera artesanal. La ciutat està plena de fleques que mantenen la seva tradició generació rere generació, mentre que a d'altres ja els hi ha arribat el moment de jubilar-se i abaixar la persiana per donar pas a altres comerços.
El Forn Ginebra va obrir fa més d'un segle al número 226 del carrer València, a l'Eixample, i es va convertir en un dels forns més distingits de la ciutat. El passat mes d'octubre van rebre el seu últim guardó, el Panellet de Bronze pels seus excel·lents panellets. Uns mesos després de rebre el reconeixement, la família Ginebra Comas, la propietària del negoci, va anunciar que es jubilaven, però abans s'assegurarien que deixaven el local en bones mans. Dos mesos després que anunciessin el tancament, el Forn Ginebra ja té substituta: la fleca Baguette.
"Volem conservar l'essència del Forn Ginebra però afegint-ne el toc francès", explica Hugo Laroche, el respopnsable de Baguette. Laroche pertany a la segona generació de la seva família que es dedica a la rebosteria i assegura que han volgut "portar a Barcelona la manera tradicional francesa de fer el pa i oferir la baguette francesa real".
Productes directes de París cap a Barcelona
La fleca francesa ha escollit Barcelona per obrir el seu primer establiment de l'Estat i apropar la baguette francesa a més gent fora de França. "Fins ara, era impossible trobar un pa com aquest a la ciutat", assegura Laroche, que afegeix que el seu objectiu és arribar a inaugurar fins a quatre establiments més com el de l'Eixample a altres punts de Barcelona.
El nou negoci ha conservat l'obrador de 220 metres quadrats del Forn Ginebra on també fa tots els productes de forma artesanal amb productes que procedeixen dels Grand Moulins de París. Tot i que aquest tipus de matèries primes fan que el procés de fermentació sigui més llarg, Laroche assegura que és essencial per aconseguir el gust únic del producte francès.