Notícies

Tanca una fleca centenària del centre de Barcelona

Aquest establiment de pa artesà es trapassa per jubilació

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Fleca Els Àngels
Foto: Time Out Barcelona | Fleca Els Àngels
Publicitat

Que els establiments centenaris i emblemàtics de Barcelona estan en perill de desaparició, és una obvietat. Però hi ha vegades que la història és molt menys èpica o trista que la dalla de la gentrificació o la pujada dels lloguers (dos factors que solen anar junts). La Fleca Els Àngels, aquella emblemàtica fleca amb degustació d'imatge icònica del Raval –ocupa la cantonada del carrer dels Àngels amb Elisabets, just davant del Convent dels Àngels– es traspassa per jubilació. Si us interessa, només heu de trucar a l'anunci penjat a la porta. 

Fleca Els Àngels
Foto: Time Out BarcelonaFleca Els Àngels

La propietària Juana Solé, que va agafar aquest negoci amb el seu marit l'any 1985, comenta que la seva intenció "és traspassar-lo i jubilar-me, no sé si quan això passi la nova propietat mantindrà la fleca". En tot cas, la infraestructura hi és: al soterrani hi té "una petita fàbrica de pa artesà com les d'abans. I treballem igual. Fem el pa a la nit i el venem de dia", explica. 

Fleca Els Àngels
Foto: Time Out BarcelonaFleca Els Àngels

La Fleca Els Àngels també està especialitzada en galetes: de nabius, de pinya, de pistatxo, de nous, d'ametla o de xocoltata, i també hi trobareu una bona selecció de brioixeria també de producció pròpia, i la particularitat que cap dels productes que preparen estan elaborats amb greixos animals. Els preus de la cafeteria són més propis del Carmel que no pas d'un establiment a 200 metres de la Rambla (però no així els preus del pa i la brioxeria).    

L'any 2015 van rebre el premi d'Establiment Comercial Centenari que atorga el Departament d'Empresa de la Generalitat als "establiments i mercats municipals en actiu, que al llarg de cent o més anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra que s’han anat produint al llarg de la seva història". I de fet això és el que encara hi trobareu, si us afanyeu: una fleca-degustació amb clientela local i enfocada al local, com si s'hagués quedat congelada en l'any 1991

NO T'HO PERDIS: El millor pa de Barcelona   

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat