[title]
Si sou amants de la gastronomia i l'alimentació local i voleu passar una bona estona, aquest cap de setmana teniu una cita al Mercat de Sant Antoni. Els pròxims 10 i 11 de maig, l'espai acollirà la segona edició del Petit Mercat de Mercats, un esdeveniment que celebra els productes de proximitat i la gastronomia de Barcelona amb els comerciants del Mercat de Sant Antoni, que seran els principals protagonistes de l'esdeveniment amb el producte de les seves parades.
El mercat estarà obert al públic des de les 11 fins a les 22 h ambdós dies, més de deu hores per conèixer i tastar el producte de proximitat i de qualitat, a més de fomentar l'alimentació saludable i sostenible i la gastronomia local. Hi haurà plats per a tots els gustos: des de peix i el marisc de la parada La Barca, fins a carn i menuts de la Carnisseria Anglada i els bars de mercat com el Pinotxo. A més de les parades del mercat, també hi haurà representació d'altres restaurants del territori com Nectari, Pepa Tomate, o l'obrador de pastisseria artesanal ROSAH'S Artisan Pastry.
Totes les tapes tindran un preu d'entre 3 i 5 euros i tothom podrà gaudir dels tastos repartits per l'espai. A més, aquest any també hi haurà un espai de barbacoes on hi haurà professionals que cuinaran els productes que els clients hagin comprat al mercat per poder degustar in situ els plats.
Més enllà de la gastronomia, altres institucions del barri també estaran presents a la fira, com els Encants de Sant Antoni i el Mercat Dominical. Per la seva banda, els Encants dinamitzaran l'espai amb un 'photocall', sortejos i activitats, mentre que el Mercat Dominical de Llibre portarà una exposició sobre el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, amb textos i imatges que repassen els darrers 85 anys de vida del mercat. A més, el mercat tindrà una paradeta amb llibres a la venda on la temàtica principal serà la gastronomia.
Tallers gastronòmics i altres activitats
El Petit Mercat de Mercats també serà l'escenari per a diversos tallers culinaris per a professionals com els 'showcookings' de xefs reconeguts de la ciutat com Paco Pérez, del restaurant Miramar, a Llançà; Lena Maria Grané i Ricky Smith, del restaurant Baló de Barcelona; i Jordi Esteve, del restaurant Nectari, també a Barcelona. Més enllà dels tallers per a experts, també n'hi haurà d'altres per a tothom com el taller infantil d'hamburgueses organitzat Gremi de la Carn i el taller 'Escabetx: el peix marinat amb més història', impartit per Anna Bozzano.
Els més petits també tindran la seva zona per jugar i dibuixar, així com gaudir de la lectura amb llibres gastronòmics infantils, entre d'altres. Aquesta edició també inclourà l'espai 'U-Smart Toys', ple de joguines que fomenten valors com la col·laboració, la inclusió, la sostenibilitat i la creativitat i que conviden a tenir cura de la ciutat. A més de la zona lúdica, durant ambdós dies l'escenari del mercat acollirà diverses animacions musicals i actuacions com la del Taller de Músics.