[title]
Fa cinc anys, l’empresari Tatxo Benet va començar a col·leccionar obres d’art prohibides. Tot va començar arran de la mostra de fotografies de Santiago Sierra anomenada ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, on l’artista mostrava els presos independentistes catalans, que va ser censurada a la fira ARCO de Madrid. Durant aquest temps, la col·lecció de Tatxo Benet ha crescut fins a acumular més de 150 peces, que ara es podran veure en un nou museu a Barcelona dedicat a l’art censurat.
El nou equipament cultural s'instal·larà a la Casa Garriga Nogués, a l'Eixample de Barcelona, una casa que durant quatre anys ha ofert les exposicions de la Fundació Mapfre i que reobrirà les portes el pròxim 26 d'octubre en la nova forma del Museu de l’Art Prohibit. Tatxo Benet ha llogat la finca a la família Godia, propietària de l’edifici des del 2004, quan hi van establir la seu de la Fundació Francisco Godia.
La primera exposició d’aquest nou espai cultural mostrarà les obres de la col·lecció ‘Censored’ de Tatxo Benet. Aquesta col·lecció agrupa obres d’art que han destacat per provocar polèmiques i que, en moltes situacions, han acabat amb actes de censura, com per exemple una escultura satírica de Saddam Hussein de l’artista txec David Cerny, que l’alcalde la ciutat belga de Middelkerke va prohibir el 2006 que s’exposés al Museu Donkenput, o la famosa escultura d’Inés Doujak que mostra el rei emèrit sodomitzat, i que provocar el cessament de l’equip directiu del MACBA després d’exposar-la.