[title]
Si sou 'fashion victims' i amants del cinema, aquest esdeveniment és per vosaltres. La moda tornarà a la pantalla gran dels cinemes Mooby Bosque de Barcelona amb el festival Moritz Feed Dog. Del 20 al 24 de març, la ciutat es convertirà en la capital dels documentals sobre moda on es reivindicarà, un any més, que la moda també és cultura. Una setmana després que el sector es revolucionés amb el retorn de John Galliano a la desfilada de Maison Margiela i les obres d'art tèxtils de Schiaparelli a la Setmana de la Moda d'Alta Costura de París, el festival barceloní ha avançat els primers títols de la cartellera de l'edició d'aquest any.
El Moritz Feed Dog 2024 s'inaugurarà amb la projecció del documental 'Tilda Swinton. Le Geste et le Genre', de Pierre-Paul Puljiz, que submergirà tots els assistents en la vida de la icònica Tilda Swinton. L'actriu de culte, estrella mediàtica, activista de l'art, defensora del cinema independent i icona d'un llenguatge diferent de la moda va deixar la seva petjada dins la indústria amb idees com "el més interessant de la roba és la gent que hi viu dins".
Aquest any el festival també explorarà la vida d'altres llegendes com Coco Chanel, la primera dissenyadora que reivindicar que la roba femenina havia de ser funcional. La història de la casa Versace, la setena marca més exitosa del moment, també arribarà a la pantalla gran, així com la de Patricia Field, dissenyadora dels vestuaris de 'Sexe a Nova York' i 'El diable es vesteix de Prada'. Altres noms dins el cartell són Simon Porte Jacquemus, Scooter LaForge, Apolonia Sokol, la fascinant història de la joieria Boucheron i Donyale Luna, una de les primeres supermodels negres a aparèixer a Vogue. A més, igual que l'any passat, CaixaForum+ també inclourà dos documentals exclusius: 'Fashion vs Music' i 'Fashion vs Words'.
La moda és part de la història
La passada edició del festival va dedicar un tribut a la icònica dissenyadora i activista punk Vivienne Westwood, que va morir a finals de desembre de l'any passat. En aquesta secció especial es van projectar dos documentals que mostren que 'tots els camins duen a Vivienne Westwood'. Els seus dissenys han anat de mà amb moments històrics des de 1960. Durant els anys setanta, Westwood va aconseguir alliberar la silueta femenina de les restriccions a la que estava sotmesa des de segles enrere. A més, la dissenyadora va fer servir la moda com el seu altaveu polític, amb el que va reivindicar l'ecologisme i la llibertat sexual, entre d'altres.
La moda és un reflex de l'actualitat i una eina molt poderosa per iniciar i acompanyar canvis socials com la qüestió del gènere, la perspectiva postcolonial o la identitat, uns conceptes al voltant dels quals va girar la passada edició del festival. Malgrat que encara no s'ha avançat massa informació sobre l'edició de 2024, es preveu que els documentals també tractin qüestions presents a la societat d'avui en dia.