Notícies

Time Out Market Barcelona obre aquest divendres!

El primer mercat gastronòmic amb curació editorial de tot el món reunirà algunes de les millors cuines de Barcelona i xefs amb 4 estrelles Michelin

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Time Out Market Barcelona
Foto: Marina Quer Time Out Market Barcelona
Publicitat

Ja és una realitat: Time Out Market Barcelona obrirà portes al públic el proper divendres 5 de juliol. En la seva primera jornada, l'horari d'aquest mercat gastronòmic –el primer de tot el món amb curació editorial– serà de 12 a 24 h. I a partir del 6 de juliol, l'horari serà de 10 a 24 h cada dia de l'any, menys el 25 de desembre que estarà tancat. 

N'hem parlat molt, l'hem anticipat molt i l'hem explicat molt (i ho continuarem fent). Però la veritat és que fa goig veure el projecte convertit en realitat: al Port Vell, al capdamunt del Maremagnum, ara hi ha un espai acabat de construir de 5250 m2 amb 14 cuines, una pastisseria, quatre bars –dos interiors i dos exteriors– i un restaurant de servei complet. No només s'hi menja i s'hi beu: també hi ha un estudi de pòdcast, un escenari i un espai d'esdeveniments, que com la gastronomia també estaran curosament seleccionats per l'equip editorial. 

Time Out Market Barcelona
Foto: Marina QuerTime Out Market Barcelona

Sobren els motius per anar al Time Out Market. Per qui escriu, és especialment rellevant i simbòlica la seva situació: el Port Vell, com el seu nom indica, és la part més antiga del Port de Barcelona. Té quatre segles d'existència, i l'obertura del Time Out Market és una aposta molt seriosa per reforçar els vincles amb els barcelonins que viuen al Gòtic i a la Barceloneta i posar a la seva disposició una oferta gastronòmica immillorable, 364 dies l'any. I alhora també volem fer redescobrir el Port Vell als barcelonins de més amunt de Plaça Catalunya. 

Aquesta és l'alineació de Time Out Market Barcelona: 

  • El xef Jordi Artal, amb dues estrelles Michelin pel Cinc Sentits, aporta la seva curiosa i creativa visió de la cuina catalana.
  • Després d'haver guanyat dues estrelles Michelin amb els seus restaurants, el xef Fran López crea una experiència gastronòmica que privilegia els sabors i els productes de les Terres de l'Ebre. 
  • La parella de xefs Lena Maria Grané i Ricky Smith de BaLó ofereixen els seus sabors més personals, entre Barcelona i Londres.
  • Darvaza juga amb foc –i guanya– per oferir les seves propostes d'alta cuina a la brasa, carn d'alta volada on cada plat té un toc de foc (bé sigui amb brasa, fum o flamejat). 
  • La cuina tradicional catalana i de mercat de Casa Amàlia acull el restaurant de servei complet de Time Out Market Barcelona. 
  • Xuba Tacos, del xef guanyador de dues estrelles Michelin Antonio Sáez, ofereix els seus espectaculars tacos clàssics i d'autor.
  • RiasKru serveix el millor marisc de la ciutat, en versions clàssiques i creatives
  • Bar Nuri delecta amb les tapes de sempre fetes amb el millor producte de temporada.
  • Casa Guinart serveix plats per sucar-hi pa de cuina catalana tradicional, amb els millors ingredients locals.
  • La Balmesina, una de les grans pizzeries d'Europa, ofereix una pizza gurmet, lleugera i amb producte de gran qualitat.
  • La Real Hamburgueseria ofereix les seves clàssiques i delicioses hamburgueses.
  • Monster Sushi aporta una explosió de sabors japonesos en fred i calent.
  • Bubó delecta amb la seva alta xocolateria i pastisseria creativa
  • Cafè de Índias ofereix una selecció exquisida del millor cafè natural.
  • Paradiso, referent internacional de la cocteleria moderna, aporta la seva mixologia creativa.
  • Colmado Múrria, degans del colmado delicatessen a Barcelona, ​​ha obert la seva segona botiga en 126 anys... a Time Out Market Barcelona!

I com deia, és un goig passejar-hi: l'accés és còmode i directe, amb unes escales mecàniques des de la Rambla de Mar, i el visitant trobarà un espai quasi diàfan, amb taules comunitàries al centre i les 14 cuines delimitant el passeig pels flancs del pis. Ja se sap que mengem pels ulls: fas una volta, tries, pagues i t'avisen amb un giny brunzidor per recollir el menjar. L'experiència del Market és als antípodes de menjar a un centre comercial, en ètica i estètica.

Time Out Market Barcelona
Foto: Time Out BarcelonaTime Out Market Barcelona

Ètica: tenim una tria curosa i representativa dels millors restaurants de Barcelona, amb preeminència de la cuina catalana, xefs autorals i també les gastronomies del món més arrelades a la ciutat. Estètica: les instal·lacions segueixen els criteris de direcció d'art de Time Out Media, elegants, clars i minimalistes. Les cartes, en format pissarra, són ordenades i concises.

Ètica: cap restaurant ha apujat el preu. "Aquesta és una condició per evitar convertir-nos en allò que arreu del món és conegut com a trampa de turistes", explica la Sílvia Nuri, directora general del Market de Barcelona. Estètica: la llum inunda tot el Market, i la situació no t'empeny a endrapar de pressa i sortir corrents, sinó a seure amb calma i gaudir el menjar. Per exemple, Casa Amàlia, el restaurant de servei complet, ha obert un menjador magnífic i amb unes vistes a la Torre del Rellotge i la llotja del peix que fan caure de culs i segurament no heu vist mai (o sigui que ja teniu un motiu per anar-hi).

No hem apujat el preu dels restaurants. Fer qualsevol altra cosa seria convertir-nos en trampa per a turistes 

I precisament una de les ambicions d'aquest projecte és arrelar al barri i a la ciutat. L'Eduard Voltas, managing director de Time Out Spain & France, ha explicat que "tenim l'ambició que això sigui un espai per als barcelonins i que ofereixi preus democràtics. I també connectar amb els barris veïns, que són la Barceloneta i el Gòtic". Hi ha vuit Time Out Markets més del món. El de Barcelona "forma part també d'una xarxa global de talent gastronòmic, i tot plegat és una oportunitat per donar a conèixer la cuina de Barcelona arreu", considera Voltas. 

Volem connectar amb els barris veïns, la Barceloneta i el Gòtic 

En aquest sentit, Sílvia Nuri, directora general del Time Out Market Barcelona, opina que "hem aconseguit reunir una representació molt acurada de les grans cuines de Barcelona". Nuri també vaticina que "aquest Market promet. Sobretot promet convertir-se en un espai ineludible i representatiu com a epicentre gastronòmic per als barcelonins". Pel que s'ha pogut tastar en la seva inauguració per a mitjans de comunicació, les promeses es compliran: prefereixo no destacar cap dels plats del tast, tots de molt bon nivell, però sí citar les paraules d'un veterà periodista gastronòmic. "Què em sembla el menjar? Home, tot és boníssim i tot són apostes bones i segures. Així no et pots equivocar de cap manera".

L'escenari de Time Out Market Barcelona
Foto: Marina QuerL'escenari de Time Out Market Barcelona

El Market també disposa d'una programació cultural contínua durant tot l'any, comissariada també per Time Out Barcelona. Per començar amb propostes de talents locals com Drag Queen Sarah Brown –els dijous a la nit–, les sessions del DJ HALL –els dissabte a la nit–, i Just for your Kids, que organitzen activitats familiars els caps de setmana al matí. 

NO T'HO PERDIS: Tots els restaurants del Time Out Market Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona   

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat