[title]
Barcelona té un ventall gairebé interminable d'opcions magnífiques per gaudir de la bona gastronomia i, si voleu viure una experiència de luxe, també té una llarga llista de restaurants amb estrella Michelin per fer-vos un bon homenatge. Durant el primer trimestre de 2025, però, aquesta llista farà un lloc a una nova proposta amb la tornada a casa del xef barceloní Gerard Barberan, que obrirà el seu primer restaurant a la ciutat després de rebre una estrella Michelin al Brasil amb el seu restaurant Kuro.
"Encara que fa molt que no visc a Barcelona, aquesta és la ciutat del meu cor", confessa el xef, que assegura que la ubicació del nou restaurant era una qüestió essencial. Finalment, el barceloní ha escollit el número 10 del carrer Bonavista -a prop de passeig de Gràcia i de l'hotel Casa Fuster- per obrir el Bottega Bernacca, el que serà el nom del nou restaurant. Pel que fa a la proposta gastronòmica de l'establiment, se centrarà en la cuina tradicional italiana i els plats no seran "grans modernitats", sinó que serviran el menjar "com es menja a les cases italianes", explica Barberan.
Malgrat que el Bottega Bernacca farà el seu debut a Barcelona a principis de 2025, el restaurant ja fa anys que funciona al Brasil, on viu Barberan des de fa anys. Amb menys d'una dècada d'història, el local ja es troba dins la guia Michelin, que el descriu com "un petit restaurant amb un ambient d'estil bistrot (...) amb una cuina autèntica i deliciosa, i inclou pasta cuinada al dente a l'estil tradicional italià i servida directament de la paella a la taula com si mengessis a casa". Malgrat que encara no sabem la carta oficial, si ens fixem en el model del Brasil, segur que no faltaran plats típics de la gastronomia italiana com el carpaccio de Cipriani i postres com el clàssic tiramisú.
Gerard Barberan, un xef d'estrella Michelin
Un barceloní que cuina menjar japonès al Brasil, així és com Gerard Barberan ha aconseguit guanyar una estrella Michelin. El xef va obrir el seu restaurant Kuro a Sao Paulo amb el seu soci Davide Bernacca. El tandem de cuiners ha aconseguit que la cuina japonesa del barceloní es consolidi al Brasil, tant, que el cuiner assegura que "els nens de dos anys ja mengen amb bastonets allà. Si ajuntessis totes les ciutats d'Europa, encara estaríem molt lluny de la cultura culinària japonesa que té Sao Paulo". De fet, el Brasil té la comunitat japonesa més gran del món fora del Japó.
Barberan també explica que, malgrat que hagi rebut moltes preguntes sobre per què només trasllada a Barcelona el Bottega Bernacca i no el Kuro, ell contesta que allò italià és més "exportable, més accessible per al dia a dia i amb un tiquet mitjà més baix per davant d'allò japonès", tot i que no descarten també portar el Kuro a la capital catalana "si el Bottega Bernacca funciona tan bé com esperem".