[title]
Hem de tornar bastant enrere per recordar aquesta xarxa. Més enllà de Facebook, Twitter i, fins i tot, de MySpace. Fins i tot més enllà dels hashtags... De veritat no vam néixer amb un hashtag sota el braç? Abans de les moltes opcions que ara se'ns obren i també caduquen (Facebook ho sap bé), Fotolog va ser la reina de l'imperi, especialment en els territoris de parla castellana. Ens tenia el cor, la vida i els missatges adolescents i hormonals robats en una plataforma on s'hi escrivia quasi més que s'hi publicaven fotos. Tots recordem els missatges comuns de "passa't i comenta", allí es van iniciar els que ara es dediquen a gestionar xarxes, la primera gran pedrera de 'community managers' és Fotolog.
Ara torna. Sí senyors. Sembla que no tenim suficients plataformes, aplicacions, portes en una comunitat de veïns que encara ens fan falta més xarxes socials. El més curiós i simpàtic és que aquest rellançament es cuina des de Barcelona. La ciutat ha estat l'elegida per catapultar aquesta xarxa social que dóna molt pes a la fotografia i, segons els seus responsables, vol ser una alternativa no-addictiva. "Creiem que som una xarxa social bona, no volem que els usuaris hi passin massa temps" explica Michel Lin, un dels impulsors de la plataforma, al diari Ara.cat. L'equip defineix el concepte en tres adjectius: personal, profund i prolongat. L'objectiu és que els usuaris hi continuïn penjant records de la seva pròpia vida (en format calendari) per poder veure com evolucionen durant els anys, però també que creïn comunitats amb interessos comuns.
Cal dir que Fotolog no ha deixat mai d'estar en actiu i ara mateix compta amb dos milions d'usuaris de 100 països diferents. Lluny queden les xifres que manejava l'any 2006 quan va arribar als 10 milions de 'fotologuers' i jugava a la primeríssima divisió de les plataformes d'Internet. Tirar de nostàlgia, cap novetat per altra part, és el que aquest equip de joves emprenedors volen utilitzar com a arma per a rellançar amb força Fotolog, per això permeten recuperar als usuaris el seu propi compte de quan eren adolescents amb grans a la cara. A través d'un formulari, DNI en mà i una taxa de gestió de tres euros es pot fer realitat. Avís: el que t'hi pots trobar et pot impactar, l'ús de la 'K' en excés pot provocar més d'una ceguera momentània i, el més greu, les fotografies tornaran a estar al núvol i això pot ser un problema pel 'postureo' que pots portar en paral·lel al teu Instagram. Quedes avisat!