[title]
Les cavallerisses de la Finca Güell tornen a obrir-se al públic l’1 de juny. Després que l’any 2018 el recinte tanqués les portes per començar les obres de restauració, l’obra d’Antoni Gaudí, també coneguda com a Pavellons Güell, es pot tornar a visitar.
De fet, els visitants que s'acostin a aquest recinte podran visitar-lo de dues maneres diferents: en visita lliure i visita guiada. Aquesta última té una durada d’uns 50 minuts i la possibilitat de fer-se en català, castellà o anglès. L’horari d’obertura és de 10 a 16 h tot l’any (excepte 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener).
La Universitat de Barcelona, propietària del recinte, va cedir l’ús de les cavallerisses de la Finca Güell a l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida (IMPU) que, des del 2015, treballa per la restauració integral de l’obra de Gaudí, les tanques dels jardins associats i el mateix jardí. Actualment, ja s’ha executat la primera fase de la restauració i això ha permès reobrir les portes al públic.
Aquesta primera etapa de restauració ha actuat en l’entrada principal i en la tanca de l’avinguda de Pedralbes, on s’ha obert un nou accés per preservar la porta del Drac i s’ha instal·lat una nova guingueta amb serveis accessibles. També s’han fet actuacions de manteniment i protecció d’elements en mal estat. A partir del mes d’octubre, començaran els treballs de rehabilitació de la casa del porter, i el 2023 s’iniciarà la restauració del pavelló de les cavallerisses. El recinte continuarà obert quan comencin les obres, sempre que sigui possible.
Els Pavellons Güell, construïts entre 1883 i 1887, són dels primers edificis fets íntegrament per Antoni Gaudí per encàrrec del seu mecenes, Eusebi Güell. El treball consistia a dissenyar els jardins del palau d’estiueig —actual Palau Reial—, construir les portes d’entrada al llarg de tot el recinte així com els dos pavellons d’accés a la finca i un mirador. Gaudí va fer servir una gran diversitat de geometries i materials per dur a terme l’encàrrec i, per primer cop, va aplicar la tècnica del trencadís.