Notícies

Tota la informació sobre la cavalcada de reis 2022 a Barcelona

El recorregut dels Reis d'Orient pels carrers de la ciutat i altres detalls i novetats de la cacalc

Cavalcada de Reis a Barcelona
Ajuntament de Barcelona
Publicitat

VOLS SABER EL RECORREGUT I ELS DETALLS DE LA CAVALCADA DEL 2023: TENIM UN ARTICLE ON HO EXPLIQUEM TOT!

L’any passat, per culpa del Coronavirus, la cavalcada tradicional es va haver de substituir per una instal·lació estàtica al Fòrum. Ses Majestats van arribar a la ciutat a dalt del pailebot Santa Eulàlia, com és habitual, però l’accés al moll va ser restringit per a poder controlar l’aforament i evitar possibles contagis. 

Ara bé, aquest any, els Reis d’Orient tornaran a recórrer els carrers de Barcelona en una cavalcada plena de novetats, que no deixarà de ser excepcional. El seguici reial estarà dividit en sis grans blocs, cadascun d’ells amb entitat pròpia, i tots dirigits i coreografiats per companyies amb anys d’experiència en la rebuda als Reis d’Orient. 

Una vetllada plena de novetats

Els Reis d’Orient estrenaran vestuari i compartiran carrossa en la cavalcada d’aquest 5 de gener. Així doncs, els tres seguicis –de Melcior, Gaspar i Baltasar-– arribaran en el mateix bloc en un gest per mostrar l’amistat que uneix a Ses Majestats. La ciutat de Barcelona ha encarregat a la dissenyadora Raquel Bonillo el nou vestuari que els tres reis lluiran a conjunt, amb una inspiració marcadament artística. 

I al llarg de la rua, veurem noves carrosses. Una de les novetats més espectaculars serà la Carrossa Barcelona, l’encarregada d’obrir la cavalcada, que consistirà en un espai de ball i festa amb el qual la ciutat donarà la benvinguda als Reis amb un programa de televisió. 

A més, la carrossa de la Patge Estel –l'encarregada d’il·luminar el camí dels Reis per la ciutat- serà més gran i més lluminosa que els anys anteriors. Estel anirà acompanyada d’una multitud d’estels que faran una coreografia acompanyades dels alumnes de dansa de l’Institut del teatre. La cua de l’estel de la carrossa serà el doble de llarga formant una estrella infinita, creació de José Menchero. 

Per primera vegada, vindrà a la cavalcada el gegant Olmut, un carter de 7 metres d’altura construït a partir de les cartes amb els desitjos dels infants de Barcelona. A més, la cavalcada la tancarà la nova carrossa del carbó, un espai d’inspiració minera on molts carboners i carboneres ballaran a ritme de hip-hop dirigit pels Brodas Bros., 

Finalment, la darrera novetat de la cavalcada d’enguany és un pas més en la inclusió, ja que a cada bloc hi haurà patges que explicaran en llengua de signes l’arribada dels Reis. 

Mascaretes, grups bombolla i sense caramels

Aquest any, de manera excepcional, no hi haurà caramels a la cavalcada per evitar aglomeracions i assegurar que tothom porta la mascareta. De fet, tots els assistents i participants en la cavalcada hauran de portar mascareta i, durant la rua, caldrà agrupar-se per grups bombolla i mantenir la màxima distància possible entre grups bombolla. 

A més, els carters reials recolliran totes les cartes amb el mínim contacte gràcies a les diferents xarxes i artefactes que els patges faran servir per rebre els desitjos dels infants. Les tres televisions públiques, TVE, TV3 i betevé, faran una programació especial per explicar i mostrar l’arribada dels Reis d’Orient a Barcelona, perquè tothom que així ho desitgi pugui seguir la cavalcada des de casa. 

Horari i recorregut 

15:35 h. El Patge Gregori, acompanyat d’alguns representants del seguici reial que després recorrerà els carrers de la ciutat, farà un acte previ a l’arribada dels Reis d’Orient. 

16:00 h. Arribada per mar dels Reis, al bord del Pailebot Santa Eulàlia, a la qual no podrà assistir públic. Es podrà seguir en directe pel web de Barcelona Cultura i a les xarxes socials municipals. Com és habitual, els rebrà l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui els farà entrega del pa, la sal i les claus de la Ciutat, que els permetran entrar a totes les cases- 

18:15 h. Inici de la Cavalcada Reial amb el recorregut tradicional de 5 quilòmetres, pels carrers de la ciutat, des de l’avinguda Marquès de l’Argentera (amb Pg. Circumval·lació) fins a la Font Màgica de Montjuïc, amb el següent horari previst. 

  • 18.15 h: Av. Marquès de l’Argentera
  • 18.35 h: Plaça Antonio López
  • 19.05 h: Plaça Antonio Maura
  • 19.33 h: Plaça Urquinaona
  • 19.45 h: Plaça Catalunya
  • 20.20 h: Plaça Universitat
  • 20.35 h: Carrer Sepúlveda amb Urgell
  • 20.50 h: Pl. Espanya
  • 21.10 h: Av. Reina Maria Cristina

NO T'HO PERDIS: Nadal 2021 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat